„Montevideo, vidimo se“ 15. januara

Novi nastavak filma „Montevideo“ koji nosi ime „Vidimo se“, premijerno će biti prikazan 15. januara u Centru „Sava“.

Film Montevideo, vidimo se reditelja Dragana Bjelogrlića biće premijerno prikazan 15. januara u Centru „Sava“, najavljeno je na konferenciji za novinare.

Bjelogrlić je rekao da su za četiri godine uspeli da snime dva velika filma i tri ciklusa serije od 30 epizoda.

„Želeli smo da uradimo nešto lepo i veliko, a sada svi možemo da se složimo da je 'Montevideo' postao sinonim za nešto lepo i humano što svima nama, naročito u Srbiji, nedostaje. Zbog toga sam ponosan na sve nas“, rekao je Bjelogrlić, dodavši da nisu imali lak zadatak posle uspeha prvog filma.

Bjelogrlić je u izjavi medijima naglasio da bi voleo, koliko god je to moguće, da se drugi film posmatra sam za sebe, kao umetničko delo.

„Nakon velikog uspeha prvog filma, imao sam dilemu da li da ulazimo u avanturu sa drugim. Zaista me je brinulo da li je moguće napraviti nešto što neće biti prosti nastavak prvog filma, već autohton film koji funkcioniše autonomno, i to mi je odnelo najviše energije i truda. Nisam se vodio time da li ću nadmašiti prvi film i mislim da je kvalitet u tome što su to slični, a opet potpuno različiti“, istakao je Bjelogrlić.

Dodatnu snagu da istraje, Bjelogrliću je dalo učešće Armanda Asantea, činjenica da je „takva umetnička i ljudska veličina poverovala u ono što rade“ i naglasio da mu je rad i druženje sa celom ekipom „pomoglo da bude malo bolji čovek“.

Fudbalska saga iz 1930. godine se nastavlja u glavnom gradu Urugvaja, gde se nakon napornog tronedeljnog putovanja preko Atlantskog okeana, prva formirana reprezentacija tadašnje Kraljevine Jugoslavije našla među učesnicama Prvog svetskog prvenstva.

Predvođeni entuzijazmom, vizijom i idejom zajedništva, Tirke, Moša, Milutinac, Jakša i ostali momci iz tima, zahvaljujući talentu i istrajnosti, ulaze na velika vrata sportske scene.

Glumac Viktor Savić primetio je da smo svi navikli da nastavak bude lošiji od prvog filma, ali da to nije slučaj sa Montevideom.

„Ovo je pokretački film a to našoj umetnosti treba, pa se nadam da će nam drugi deo doneti bar onoliko humanitarnih utakmica koliko smo odigrali na krilima prvog, jer nam je to najznačajnije“, rekao je Savić.

Njegov kolega Miloš Biković priznao je da nije verovao da bi Bjelogrlić mogao da nadmaši prvi film.

„Napraviti ovakav film u materijalnoj, duhovnoj i emotivnoj krizi jeste podvig. Možete očekivati spektakl kakav je redak i u Holivudu, jer oni snimaju po šablonu, a mi smo napravili jedinstven film“, istakao je popularni glumac.

Scenario su napisali Srđan Dragojević, Ranko Božić i Dimitrije Vojnov, producent je Dejan Petrović, direktor fotografije Goran Volarević, scenografi Goran Joksimović i Nemanja Petrović, montažer Dejan Urošević, kostimograf Dragica Laušević, muziku je radio „Manjifiko“, pesme izvodi Luz Kasal, a za specijalne efekte bio je zadužen Nebojša Rogić.

Pored Bikovića i Savića, igraju Petar Strugar, Elena Martinez, Nebojša Ilić, Branko Đurić Đura, Predrag Vasić, Vojin Ćetković, Ivan Zekić, Aleksandar Radojičić, Nikola Đuričko, Srđan Todorović, Srđan Timarov, Andrija Kuzmanović, Nenad Heraković, Uroš Jovčić, Milan Nikitović, Rade Ćosić, Bojan Krivokapić.

Bjelogrlić je skrenuo pažnju na to da je ceo film urađen u Beogradu i istakao tehničke mogućnosti i kreativnost.

Dragan Bjelogrlić je rekao i da bi voleo u skorijoj budućnosti još jedan projekat kao što je Montevideo, dodavši da trenutno ne zna da li će se dalje uopšte baviti režijom.

„Moja osnovna profesija je gluma i ja ću se time baviti celog života. Ovaj deo mog života se završava i nadam se da ću i posle ovoga biti zadovoljan bar onoliko koliko sam bio zadovoljan posle prvog dela“, objasnio je Bjelogrlić, poručivši publici da će se uz film i smejati i plakati, a iz sale će izaći sa uverenjem „da stvarno treba da uradimo nešto kako bismo postali bolji ljudi“.

broj komentara 5 pošalji komentar
(petak, 14. feb 2014, 23:55)
Darina [neregistrovani]

Fenomenalan film

Film je fantastičan i stvarno vredi odgledati ga - pa da se zapitamo šta sve možemo mi sami da uradimo da ovaj svet bude bolji... Bjela je svesrdno potrudio da nam prenese divne poruke... Preporučujem svima od srca ovaj film (odgledah ga tri puta u bioskopu za dan i po...)

(sreda, 29. jan 2014, 02:35)
anonymous [neregistrovani]

da da

Radoš gledaj šta je film!!! Mada Bjela da si ga skratio za jedno 15 min. bio bi još bolji

(četvrtak, 19. dec 2013, 10:42)
srpska lala [neregistrovani]

Srpska dusa

Toliko topline, ljubavi i pozitivnih emocija u jednom opusu! Nadam se da ne gresim ukoliko kazem: Dragane Bjelogrlicu hvala ti. Svi projekti iza kojih je do sada stajao odisu istim duhom. Bogu hvala da nas napaceni narod ima ovakve pojedince.

(četvrtak, 19. dec 2013, 02:31)
Nikola [neregistrovani]

ovo je film

Ovo je prica obradjena na genijalan nacin. Za razliku od dugo najavljivanog ostvarenja Radosa bajica koje je jedino uspelo da razocara publiku.Razvodnjeno bez poruke i radnje dok monte video pored same teme salje i hiljade poruka. Jedva cekam taj 15.

(sreda, 18. dec 2013, 19:11)
anonymous [neregistrovani]

=)

Једва чекам.