„Zasadi drvo“ – daj svoj doprinos

U akciji „Zasadi drvo“ 50.000 sadnica posađeno je u 31 opštini u Srbiji. Učestvovali su volonteri i radnici „Srbija šuma“. Istovremeno počela je i akcija „Drvo generacije“ u kojoj prvaci u svim osnovnim školama posade po jedno drvo i čuvaju ga osam godina.

Poljana u Boljevcima, blizu Save, od danas ima 4.500 novih stabala poljskog jasena. U akciji pošumljavanja učestvovali su volonteri svih uzrasta, neki su prvi put uzeli lopatu u ruke.

Najveća akcija sadnje stabala u Srbiji, „Zasadi drvo“, počela je u julu, a cilj joj je bio i podizanjem svesti o značaju šuma.

„Poseban oblik rekreacije, koji bi mogli da promovišemo, boravak u prirodi uz malo šetnje, malo korisnog rada i nekog zadovoljstva kad pođemo odavde da će iza nas nešto ostati“, navodi Saša Stamatović, v.d. direktora Uprava za šume.

„Edukaciju šire društvene javnosti o značaju očuvanja, unapređenja i zaštite šuma i životne sredine, ali i u pokretanju tog volontarizma, volonterskog duha da se i sami građani naše zemlje uključe i daju svoj doprinos u tome da za određeno vreme dostignemo tu ciljanu šumovitost Srbije od 40 procenata“, naglašava Boris Ivanović iz Javnog preduzeća „Srbija šume“.

Trenutno je pod šumama 30 odsto teritorije Srbije. Najmanje ih je u Vojvodini, samo šest odsto. Za pošumljavanje Ministarstvo životne sredine ove godine je izdvojilo 41 milion dinara.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво