Retki slepi miš pronađen u rukavu kaputa u butiku

Pripadnik jedne od najređih vrsta slepih miševa otkriven je u rukavu jednog kaputa u prodavnici odeće u Velikoj Britaniji.

Životinju su otkrili zapanjeni radnici prodavnice garderobe u Solsberiju u Viltširu. Slepi miš je prevezen u veterinarsku stanicu ali je ubrzo uginuo. 

„Donela sam nekoliko kaputa iz magacina. Bio je u rukavu jednog od njih. Verovatno ga je uplašila dnevna svetlost pa je prešao na jedan od rafova. Nismo znali da je reč o jako retkoj vrsti životinje. Pomislila sam da je u pitanju dečja igračka, a onda da je obični slepi miš“, rekla je za Bi-Bi-Si Naomi Jang koja je pronašla životinju.

Retki sisar koji pripada širokouhim slepim miševima će biti izložen u Prirodnjačkom muzeju u Londonu. Osoblje mu je dalo ime Džuls.

„Ovo je zaista jedan vredan primerak i jedan od naših najređih sisara. To je tek 12. primerak ove vrste, još od 1879. godine, kada je identifikovan prvi“, rekla je Step Vest iz Muzeja u Londonu.

Stručnjaci procenjuju da je u Britaniji ostalo svega 5.000 širokouhih slepih miševa koji su definisani kao ugrožena vrsta, a područja na kojima se razmnožavaju su zaštićena.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво