Rekord u Etiopiji – za dan zasađeno 350 miliona stabala

U Etiopiji je oboren svetski rekord u sadnji drveća – za samo jedan dan zasađeno je čak 350 miliona stabala! Masovna sadnja je deo dugoročnog plana pošumljavanja u okviru kojeg se planira sadnja četiri milijarde stabala. Etiopljani se tako bore protiv efekta staklene bašte i krčenja šuma u zemlji, koju pogađaju velike suše.

Organizacija „Farm Afrika“, koja radi na pošumljavanju istočne Afrike i bori se zajedno sa poljoprivrednicima protiv siromaštva koje ih pogađa, navodi da je manje od četiri odsto površine Etiopije pod šumom u poređenju sa oko 30 odsto krajem 19. veka.

Ova afrička zemlja već je počela da ispašta zbog posledica klimatskih promena, a samo neki od problema su erozija, opadanje kvaliteta obradivog zemljišta, česte suše i poplave.

Uzimajući u obzir da oko 80 odsto stanovništva Etiopije živi od nekog vida poljoprivrede, pošumljavanje je neophodno kako bi se situacija popravila. 

Za samo jedan dan zasađeno je 350 miliona stabala, ali to je tek početak, navode zvaničnici. Masovna sadnja drveća je deo dugoročnog plana pošumljavanja u okviru kojeg se planira sadnja četiri milijarde stabala.

broj komentara 4 pošalji komentar
(utorak, 30. jul 2019, 15:58) - anonymous [neregistrovani]

evo prilike

sadimo prstenove suma oko gradova narocito u Vojvodini duz reka ,puteva i autoputeva u samim selima i gradovima.Eto prilike za radne akcije

(utorak, 30. jul 2019, 14:39) - anonymous [neregistrovani]

А код нас се само сече

И ложи.

(utorak, 30. jul 2019, 14:13) - anonymous [neregistrovani]

Ni jedan komentar za ovu vest.

Svest ljudi je otišla u tri lepe... Bravo za Etijopljanje. Drvo je jedino biće koje od ničega stvara nešto. Razara kamen i pravi plodno zemljište. Daje kiseonik bez kojeg umiremo. Hrani nas telesno i duševno. Drvo je živo.

(utorak, 30. jul 2019, 14:02) - anonymous [neregistrovani]

То

је импресивно
Ако је сваки човек засадио 1000 стабљика требало је да има 350000 засађивача.