Zbog nje se kasni na druženje – najlepša bašta

JKP „Zelenilo“ iz Pančeva ima lepu tradiciju, koja traje već desetak godina, da bira i nagrađuje najlepšu baštu. Najjači utisak ove godine ostavilo je dvorište porodice Ilić, koja uspešno gaji prelepo cveće, ali i mediteranske biljke, koje nisu karakteristične za naše prostore.

U bašti porodice Ilić iz Pančeva svako može da uživa u mnoštvu boja i mirisa, prelepom cveću kao što su begonije, muškatle i hrizanteme, ali svakako najjači utisak ostavljaju mediteranske biljke.

Jovan je poreklom iz Knina, a nostalgija ga je naterala da gaji limun, nar, palme, čak i banane. Posebno je ponosan na oleandere i ne žali truda oko njih.

„Od jutra do večeri se radi, čisti se lišće ili kad krene gnojenje, prska se protiv vaši, ima mnogo rada“, rekao je Jovan Ilić.

Jovan kaže da zbog svojih biljaka ponekad zakasni i na druženje sa prijateljima. Ljubav prema njima preovladava. Biljke ga smiruju i često pomisli da razgovaraju sa njim

„Teško je to objasniti. Možda sam nekome smešan, ali je istina“, ističe Jovan.

Ilići su se prvi put prijavili za takmičenje koje organizuje JKP „Zelenilo“, i odmah su osvojili prvo mesto.

„Uvek imamo iznenađenja, novih prijavljenih koji su fantastični u osmišljavanju kako da obične predmete iskoriste i ulepšaju svoju baštu ili balkon“, rekao je Ženja Marinković iz JKP „Zelenilo“.

Pobednici takmičenja dobijaju vaučere za kupovinu u rasadniku ili cvećari „Zelenila“, a utešna nagrada je sadni materijal.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи