Uginulo devet jelena nepažnjom posetilaca

U poznatom parku prirode „Nara“ na severu Japana uginulo je devet jelena jer su pojeli plastične kese, saopštili su zvaničnici te zemlje.

Park „Nara“ ima više od 1.000 jelena i turisti mogu da ih hrane specijalnim krekerima bez šećera, koji se prodaju u obližnjim radnjama.

Krekeri se ne pakuju u plastične kese, ali ih ljudi nose u njima. Veterinari kažu da jeleni mogu greškom da zamene plastiku za hranu.

Fondacija koja upravlja parkom saopštila je da je devet od 14 jelena uginulo od marta i da su imali plastiku u stomacima, preneo je AP.

Veterinar Rije Maruko rekao je agenciji Kjodo da su uginuli jeleni bili toliko mršavi da je mogao da oseti njihove kosti. Jeleni imaju stomake sa četiri komore. Ukoliko ne mogu da svare ono što pojedu, mogu da uginu od gladi i slabljenja imunološkog sistema.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара