Ivanjičani i Ariljci ne bi Rzav menjali ni za šta

U ariljskom i ivanjičkom kraju počela je berba malina, pa se, uprkos vrućinama i vrelini sunca mnogi kupaju u znoju kako bi došli do prihoda. Osveženje od žege neki od njih nalaze na Rzavu, čije prirodne lepote svake godine privuku i goste iz Srbije i inostranstva.

Kada upeče sunce, hladnoća Rzava dobro dođe mnogima. Nedaleko od Arilja uređeno je nekoliko plaža, koje su najposećenije vikendom. Domaćini kažu da gosti u svemu imaju prvenstvo, pa i kada je reč o kupanju u prohladnoj reci.

„Recimo ljudi koji nisu iz Arilja, ovih dana, kada su bile velike vrućine, ulaze u Rzav bez ikakvih problema, malo im je hladan, ali kupaju se. Ariljci ne prilaze, jer oni znaju da Rzav još uvek nije za kupanje. Ali ovi su se lepo osvežili, a mi smo se lepo načudili“, kaže Ivana Brkić.

Najbrojniji na ariljskim plažama su Ivanjičani. Svaka generacija pronađe svoj način da se osveži i uživa u vrelim danima. Za mnoge, prirodne lepote tog dela Srbije nemaju alternativu, ali ne samo zbog uštede kućnog budžeta, već zbog ambijenta i druženja kakvo se teško može naći sa van zemlje.

Pavle Milović iz Ivanjice kaže da mu voda u Rzavu odgovara, a sa njim se slaže i Nada Đorđević koja je tu svakog dana da se osveži.

„Prosto, raj na zemlji, ne može da se poredi ni sa morem, ni sa čim. Osvežavajuća je voda na Rzavu“, ističe Slađana Miletić iz Arilja.

„Dolazim ovde na Bosu nogu i osećamo se kao da smo rođeni ovde, na ovoj plaži. Ovo je raj, ovo retko gde u Srbiji ima“, navodi Ivanjičanin Rade Popović, dok njegov sugrađanin Vojislav Glintić ističe da ne bi to menjao ni za šta na svetu.

Sezona se tek zahuktava, a sudeći po početku, uz dolazak vrelog talasa biće sve više i kupača na Rzavu. Prethodna sezona kratko je trajala, a zbog kišnih dana, reka je bila izuzetno hladna.

Ariljci skreću pažnju kupačima da, bez obzira na to gde traže osveženje, povedu računa da ne zagade najčistiju srpsku reku smećem, o čemu se na uređenim plažama vodi računa.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 15. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара