Osude zbog obnovljenog komercijalnog lova na kitove u Japanu

Posle pauze koja je trajala 31 godinu, u Japanu je ponovo dozvoljen komercijalni lov na kitove. Prvi brodovi isplovili su jutros, a usledile su brojne osude iz svih krajeva sveta.

Japan je u decembru doneo odluku da istupi iz međunarodne komisije za lov na kitove, što je rezultat dugogodišnje kampanje japanske industrije i premijera Šinza Abea, prenosi Rojters.

Sačiko Sakai iz luke Kuširo, gde je održana ceremonija povodom početka lova, kaže da su kitovi deo japanske kulture ishrane i da je kitove jela još kao dete.

Ove godine kvota za lov na kitove, koji uključuje kljunastog, Rudolfijevog i Brajdeovog kita, iznosi ukupno 227 jedinki, saopštila je Agencija za ribolov.

Japanci u stvari ne konzumiraju mnogo kitova. Njihovo meso čini samo oko 0,1 odsto godišnje konzumiranog mesa, što znači da prosečan stanovnik Japanca tokom godine pojede oko 40 do 50 grama kitovog mesa.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво