Novi naučni kanal RTS-a – spona sa svetom nauke

Radio-televizija Srbije od danas počinje sa emitovanjem novog tematskog kanala: RTS Nauka. Ljubitelji nauke imaće priliku da uživaju u satima novog i kvalitetnog naučnog, školskog i obrazovnog sadržaja pre svega domaće produkcije, ali i u najboljem inostranom programu. RTS Nauka počinje da radi na kablu i na RTS Planeti.

„RTS je jedini, jedina nacionalna televizija koja se bavi naučno-obrazovnim programom, koja ima naučno-obrazovni program, a sada će, zahvaljujući saradnji sa Telekomom, imati i naučni kanal. Bez te saradnje ne bismo mogli da napravimo ovaj naučni kanal. Taj kanal, između ostalog, treba da bude spona između onih mladih ljudi koji tek ulaze u svet nauke ili su tu negde na početku“, istakao je Dragan Bujošević, generalni direktor JMU RTS.

Takođe je dodao, da na taj način pokušavamo da pravimo ovaj kanal i da sve naše ljude koji se nalaze u svetu nauke na ključnim mestima povežemo i da budu suštinski svaki dan dostupni nama. Da svaki dan imamo novosti iz tog sveta nauke i to će značiti i onim ljudima koji počinju da se bave naukom u Srbiji.

„Ovo ima veliki značaj za Telekom Srbija, koji je oduvek pomagao mlade ljude i obrazovanje i samim tim u ovom protokolu koji smo imali sa RTS-om, koji je obuhvatao razne oblike saradnje i od serijskog programa, sportskog programa“, rekao je Vladimir Lučić, direktor „Durekcije Telekoma Srbije“.

Dodaje da je ovo kruna našeg protokola i stvaranje jednog naučnog programa i da veruje da će RTS, kao kuća koja je i prepoznata dugi niz godina po svom obrazovnom programu, znati da napravi jedan kvalitetan naučni kanal.

Gostujući u Jutarnjem programu RTS-a, Tatjana Ćitić, pomoćnik izvršnog direktora za razvoj RTS-a, istakla je da misli da će koncept ovog kanala biti najbolji do sada.

„Ja sam rekla da mi je ovaj kanal sada favorit. Prvo čedo je RTS Digital 2008. godine, pa smo 2017. godine napravili pet novih tematskih kanala u saradnji sa 'Telekomom Srbija', a 2018. napravili smo RTS Poletarac.

Ovaj kanal nekako mi je poseban, možda upravo što ćemo raditi sa mladim ljudima, što ćemo videti neke stare, nove, a i dosta budućih tema iz njihove vizure“, istakla je Tatjana Ćitić.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво