Novi naučni kanal RTS-a – spona sa svetom nauke

Radio-televizija Srbije od danas počinje sa emitovanjem novog tematskog kanala: RTS Nauka. Ljubitelji nauke imaće priliku da uživaju u satima novog i kvalitetnog naučnog, školskog i obrazovnog sadržaja pre svega domaće produkcije, ali i u najboljem inostranom programu. RTS Nauka počinje da radi na kablu i na RTS Planeti.

„RTS je jedini, jedina nacionalna televizija koja se bavi naučno-obrazovnim programom, koja ima naučno-obrazovni program, a sada će, zahvaljujući saradnji sa Telekomom, imati i naučni kanal. Bez te saradnje ne bismo mogli da napravimo ovaj naučni kanal. Taj kanal, između ostalog, treba da bude spona između onih mladih ljudi koji tek ulaze u svet nauke ili su tu negde na početku“, istakao je Dragan Bujošević, generalni direktor JMU RTS.

Takođe je dodao, da na taj način pokušavamo da pravimo ovaj kanal i da sve naše ljude koji se nalaze u svetu nauke na ključnim mestima povežemo i da budu suštinski svaki dan dostupni nama. Da svaki dan imamo novosti iz tog sveta nauke i to će značiti i onim ljudima koji počinju da se bave naukom u Srbiji.

„Ovo ima veliki značaj za Telekom Srbija, koji je oduvek pomagao mlade ljude i obrazovanje i samim tim u ovom protokolu koji smo imali sa RTS-om, koji je obuhvatao razne oblike saradnje i od serijskog programa, sportskog programa“, rekao je Vladimir Lučić, direktor „Durekcije Telekoma Srbije“.

Dodaje da je ovo kruna našeg protokola i stvaranje jednog naučnog programa i da veruje da će RTS, kao kuća koja je i prepoznata dugi niz godina po svom obrazovnom programu, znati da napravi jedan kvalitetan naučni kanal.

Gostujući u Jutarnjem programu RTS-a, Tatjana Ćitić, pomoćnik izvršnog direktora za razvoj RTS-a, istakla je da misli da će koncept ovog kanala biti najbolji do sada.

„Ja sam rekla da mi je ovaj kanal sada favorit. Prvo čedo je RTS Digital 2008. godine, pa smo 2017. godine napravili pet novih tematskih kanala u saradnji sa 'Telekomom Srbija', a 2018. napravili smo RTS Poletarac.

Ovaj kanal nekako mi je poseban, možda upravo što ćemo raditi sa mladim ljudima, što ćemo videti neke stare, nove, a i dosta budućih tema iz njihove vizure“, istakla je Tatjana Ćitić.

broj komentara 7 pošalji komentar
(sreda, 05. feb 2020, 14:09) - anonymous [neregistrovani]

Nije za sve građane dostupan

Ukoliko ga plaćamo svi trebao bi da je Besplatan a ne na kablovskim provajderima

(nedelja, 26. jan 2020, 19:26) - anonymous [neregistrovani]

Prava stvar

Vec dugo se na televiziji menjanjem kanala ne moze naci (ili retko) neka obrazovna emisija koja je na nasem jeziku.

(sreda, 22. jan 2020, 22:01) - Ilija [neregistrovani]

Rts

bravo rts .reko sam i oped cu da ponovim da je rts najboji javni servis u regionu i sure -bbc rai i sl kvaliteta pa ko sta pricao institucija koja cuva nasu kultura i obrazovanje . ovo sa ovim specijalnim kanalima je pun pogodok.kao i rts planetu.pozz iz Makedonije .mi gledamo samo vas i samo tako produzite sa kvalitetom i ne osvcete se sta neki lupetaju .ovaj mk skoz propali javni servus treba bar malo se ugledati na rts kako treba.pozz veliki do sve u rts u .(utorak, 21. jan 2020, 21:32) - Nenad [neregistrovani]

Konacno

Bravo! Konacno da se za novac kojim se placa tv preplata dobije nesto ovako! Nekazem da nije do sada bilo edukativnog sadrzaja na rts-u, ali je ovo odlicna ideja da postoji program koji je uglavnom namenjen za nauku

(utorak, 21. jan 2020, 15:54) - anonymous [neregistrovani]

Bravo!

Najzad pravi kanal za sve uzraste.Srecno emitovanje i ds dugo traje.

(utorak, 21. jan 2020, 13:55) - anonymous [neregistrovani]

predlog

Predlažem RTS-u da taj kanal pusti u zemaljskoj mreži. Mislim da je pametnije da naša deca (koja nemaju mogućnost za kabl) imaju jedan takav kanal na zemaljskoj mreži i da gledaju pametne stvari, a ne "rijalitije" sa nekih drugih nacionalnih televizija (da ih ne pominjem, znamo koje su). Tako bi RTS napravio neku protivtežu šundu, bezobrazluku i nemoralu koji se slobodno emituje na zemaljskoj mreži sa tih televizija.

(utorak, 21. jan 2020, 12:39) - sjajno [neregistrovani]

nadam se

da cete se dogovoriti sa sbb operaterom da vas i mi gledamo, hvala unapred.