Globalni forum poziva mlade u Amsterdam

„Youth time international movement“ je zvanično otvorio konkurs za mlade koji žele da budu učesnici ili predstavnici projekata na petom Globalnom forumu mladih, sa obezbeđenim punim i delimičnim stipendijama. Događaj će se održati u Amsterdamu od 2. do 6. decembra 2019. i okupiće više od 100 učesnika, stručnjaka i trenera iz celog sveta. Rok za prijavu je 1. jun.

Ovogodišnja tema foruma je „Inkluzivni razvoj i industrija 5.0: Gde je budućnost?“. Čovečanstvo se ubrzano kreće ka budućnosti u kojoj će mašine i tehnologija početi da dominaniraju u svakodnevnim rutinama i nijedan aspekt društva neće biti izuzet od kontinuirane integracije čoveka i mašina.

Upravo zbog toga, ovogodišnji forum planira da pomogne mladima da ovladaju potrebnim veštinama i prilagode se savremenim uslovima, kao i da pruži osnovu za buduće profesionalne i preduzetničke ciljeve mladih. Učesnike očekuju radionice i predavanja o tzv. industriji 5.0 i inkluzivnom razvoju, a vodiće ih neki od najistaknutijih stručnjaka.

Ko može da se prijavi?

Konkurs je otvoren za mlade od 20 do 35 godina iz celog sveta: studente, doktorande, mlade profesionalce, socijalne preduzetnike. Najvažniji uslov je dobro znanje engleskog jezika. Pri prijavljivanju se može izabrati osnovno učešće ili učešće uz predstavljanje svog projekta.

Osnovno učešće omogućava mladima da prisustvuju edukativnim i interaktivnim sesijama, steknu vredne nove veštine, znanja i iskustva, da se povežu s renomiranim profesionalcima u oblasti biznisa, preduzetništva, finansija, nauke, tehnologije i obrazovanja.

Predstavnici projekata pored edukacije dobijaju i mogućnost da osvoje stipendiju u vrednosti do 10.000 evra za realizaciju svog projekta (organizacija finansira 70 odsto od predloženog budžeta). Pre samog događaja imaju priliku da uz nadzor stručnjaka rade na predlogu svog projekta.

Pored toga, predstavnici projekata će se takmičiti za stipendije koje će im omogućiti da studiraju na nekoliko postdiplomskih ili master programa.

Stipendije koje uključuju troškove puta, boravka i učestvovanja moći će da dobiju naijstaknutiji mladi lideri koji se prijave sa idejom za rešavanje nekog važnog društvenog problema koji danas utiče na lokalnu zajednicu. Za ostale učesnike obezbeđene su delimične stipendije.

Možete se prijaviti na sledećem linku: https://www.youthglobalforum.org/apply

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво