„Zeleni“ budžet EU, četvrtina ide za borbu protiv klimatskih promena?

Osam evropskih zemalja pozvalo je da se usvoji ambiciozna strategija u borbi protiv klimatskih promena i da u tu svrhu EU treba da usmeri četvrtinu svog budžeta.

U zajedničkoj izjavi, koju su potpisale Francuska, Belgija, Danska, Holandija, Luksemburg, Španija, Švedska i Portugal, navodi se da EU treba da svede emisiju gasova na nulu najkasnije do 2050. godine.

Pomenute zemlje smatraju da predložene mere neće ugroziti, već pospešiti razvoj i da će postaviti primer za druge.

O strategiji će se detaljno razgovarati na samitu evropskih lidera u rumunskom gradu Sibinj, koji će početi u četvrtak. Međutim, još se ne zna pozicija ostalih evropskih članica, kao i najveće ekonomske sile - Nemačke.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво