Novogodišnji taksi pun slatkiša

Suština svakog praznika trebalo bi da bude podsećanje na to koliko jedni drugima značimo. Tada obično zastajemo i preispitujemo sebe, svoja dela i svoje odluke.

Novogodišnji i božićni praznici su vreme darivanja i ljubavi, kada naša humanost i velikodušnost posebno dolaze do izražaja a poklonima se najviše raduju deca. Za to je tradicionalno zadužen Deda Mraz, a njegova jedina konkurencija u Bukureštu ove godine jeste jedan taksista koji vozi ekološki automobil i usrećuje decu u bolnicama časteći ih raznovrsnim slatkišima. On se zove Kristijan Roman i član je „Udruženja za dobra dela".

Kristijan je u početku častio svoje putnike ali kada je video kako male stvari mogu da donesu mnogo radosti, došao je na ideju da poklone koje je spremio podeli deci.

U njegovom Timu za podelu slatkiša sada ima više od pet hiljada volontera. Gepek njegovog eko-automobila prepun je poklona koje je spremio za trideset hiljada mališana. Svakog vikenda on obilazi bolnice i dečje domove da bi u njih uneo bar malo radosti.

Za tu decu su Kristijan i članovi njegovog tima superheroji jer donose radost i uklanjaju bol i strahove. Jedan volonter je primetio: „Doktori i bolničko osoblje nude medicinsku negu ali ovoj deci i njihovim roditeljima je isto toliko potrebna i nada".

Kristijan je zahvalio svima koji šalju dobre misli i želje jer ponekad, kako kaže, one više vrede i od srebrnog novčića. „Zahvaljujem deci za ljubav koju dele s nama i zato što nam dozvoljavaju da ih volimo!", kazao je Kristijan.

Priredila Nataša Todorović 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара