Inovacije kao pokretač razvoja

Na Fakultetu za primenjeni menadžment, ekonomiju i finansije održana je međunarodna naučnostručna konferencija „Inovacije kao pokretač razvoja”. Konferenciju su podržali Grad Beograd i Sekretarijat za zaštitu životne sredine, a zvanično ju je otvorio prof. dr Miodrag Brzaković.

Na konferenciji se govorilo o ulozi čoveka u IT promenama i razvoju, snazi i kapacitetu ljudskih resursa, potrebi za primenom savremenih tehnoloških dostignuća u obrazovanju i privredi, kao i važnosti aktuelizacije tema integralnog i kriznog menadžmenta.

O tim temama svoje mišljenje dala je dr Suzana Stefanović, koja je zaključila da je univerzitet jedan od glavnih stubova svakog preduzetničkog ekosistema.

Savremeni univerziteti obezbeđuju nove obrazovne i istraživačke formate, kao što su interdisciplinarni centri, različite hibridne organizacije, naučno-tehnološki parkovi i naučni inkubatori. 

U savremenoj ekonomiji baziranoj na znanju, nova uloga univerziteta se ne ogleda samo u promeni i prilagođavanju kurikuluma i metoda prenošenja znanja studentima već i u njegovoj aktivnoj ulozi kao ekonomskog aktera.

Dr Marija Cvijanović je naglasila da su sve složeniji zahtevi za zdravstveno bezbednom hranom te je s tim u vezi govorila o novim tehnologijama u biljnoj proizvodnji, različitim sistemima gajenja biljaka, primeni organskih đubriva i različitih grupa mikroorganizama koji podstiču prirodne cikluse kruženja materije i protoka energije.

Istakla je važnost primene biofizičkih metoda, odnosno primene elektromagnetnih talasa niske frekvencije u biljnoj proizvodnji.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво