IT oblakoder: integracija je ključ uspešnog poslovanja

Petnaesta IT konferencija „IT oblakoder ‒ integrisana poslovna arhitektura” okupila je više od petsto gostiju (IT stručnjaka i predstavnika vodećih kompanija u regionu) i četrdeset eminentnih predavača iz Srbije i okruženja ‒ čime je i ove godine zauzela jedno od ključnih mesta na listi najvećih konferencija u ovom delu Starog kontinenta. Centralna tema konferencije bila je integracija.

U pet odvojenih sala, kroz veliki broj zanimljivih predavanja, posetioci konferencije imali su priliku da saznaju sve važne novosti iz sveta novih tehnologija, ali i da se upoznaju sa rešenjima koja značajno mogu unaprediti njihovo poslovanje. Govorilo se o komponentama savremene IT infrastrukture, o infrastrukturi budućnosti, novim modelima upotrebe IT resursa, kao i o automatizaciji menadžmenta i upravljanja.

Predstavljene su brojne novosti iz domena virtuelizacije mreže u oblaku (cloud), kao i novi poslovni servisi poput infrastrukture oblaka za SAP produkciju i test, platforme za programere u tom programu. Bilo je reči i o brojnim novinama kada su u pitanju mogućnosti skladištenja, očuvanja i zaštite podataka (Disaster Recovery, Backup). Jedan deo predavanja na konferenciji bio je posvećen i daljem rasvetljavanju GDPR-a i novostima iz domena aplikativnih servisa za poslovanje kroz veliki broj studija slučaja (ERP, BI, Document management system, Fleet management i dr.).

„Kako težimo sistemima sa većom kompleksnošću, integracija postaje najveći izazov u IT sektoru danas, posebno kada govorimo o novim tehnologijama u poslovanju. Upravo zbog toga na konferenciji smo pričali o integraciji i o tome koliko autsorsing IT servisa i rešenja može da pomogne da se prevaziđe jaz između očekivanja koje poslovanje ima od IT-ja i resursa koje ima na raspolaganju", izjavila je Katarina Đurić u ime organizatora konferencije, kompanije Koming.
Na konferenciji je najveću pažnju izazvalo izlaganje prof. dr Dragana Đuričina na temu „Industrija 4.0 i eksponencijalni biznis-modeli".

 Priredila: Dragana Daničić

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво