Povratak „Komodora 64ˮ

Stara ljubav zaborava nema ‒ modernizovana verzija stare konzole i kompjutera „Komodor 64ˮ vraća se na tržište.

Oni malo stariji verovatno se sa nostalgijom sećaju osamdesetih i devedesetih godina prošlog veka, kada su na „Komodoruˮ igrali prve video-igrice, učili osnove kompjutera i sve ono što danas podrazumevamo u svakodnevnom korišćenju kompjutera.

Zbog činjenice da je taj model imao mnogo uspeha i veliki broj poštovalaca, on nam se vraća kao C 64, ali u modernijem obliku.

Očekuje se da će se na tržištu naći već naredne godine a cena bi trebalo da iznosi oko 70 funti.

Imaće čak i stare omiljene igre i sopstveni džojstik koji će moći da se poveže sa konzolom, a pored starih, korisnici će moći da instaliraju i kreiraju i sopstvene video-igrice.

Za one prave nostalgičare dobra vest: pomoću specijalnog kabla moći će da priključe i koriste kompjuter kao što su to radili osamdesetih godina.

Priredila: Jasmina Vujnović Milošević

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво