Izložba „Nauka kroz zabavuˮ

U Galeriji nauke i tehnike SANU, u ponedeljak, 11. septembra, u 18 sati biće otvorena izložba „Nauka kroz zabavuˮ, u organizaciji Instituta za fiziku u Beogradu, Univerziteta u Štutgartu, Galerije nauke i tehnike SANU i Centra za promociju nauke. Tokom trajanja izložbe, od 11. do 29. septembra, biće realizovane radionice za decu.

Izložba „Nauka kroz zabavuˮ predstaviće osamnaest jednostavnih naučnih eksperimenata posvećenih pobuđivanju interesovanja za nauku kod najmlađe publike. Pre svega, namenjena je osnovcima i srednjoškolcima koji će moći da kroz demonstracije vežbi vide i shvate pojave iz fizike, optike i mehanike.

Vežbe iz superprovodnosti, magnetizma, svetlosti i talasa jedinstvena su prilika da đaci upotpune svoje znanje, a nastavnici razviju ideje kako da slične vežbe realizuju u svojim školama.

Tokom trajanja izložbe i radionica u Galeriji nauke i tehnike SANU biće organizovane posete škola svakog radnog dana od 10 do 12 i od 14 do 16 sati (prijavljivanje putem linka prijave.cpn.rs/naukajezabavna2017/).

Ostali posetioci izložbu i radionice mogu posetiti radnim danima od 16 do 20 sati i subotom od 10 do 15 sati.

Galerija nauke i tehnike SANU sa izložbom „Nauka kroz zabavu" i ove godine učestvuje u manifestaciji „Noć istraživača", koja se organizuje u petak, 29. septembra, od 17 do 22 sata.

Ulaz u Galeriju nauke i tehnike SANU je slobodan. 

broj komentara 2 pošalji komentar
(subota, 16. sep 2017, 12:27)
Ivan [neregistrovani]

Ne postoji

Upravo stojim ispred galerije SANU i piše U pripremi. Sad je 16.9. 12:25

(četvrtak, 07. sep 2017, 13:10)
☺ [neregistrovani]

Kvantna mehanizacija


Pa da, nakon što sam se konačno odmorio, i tako što sam se zabavljao pišući šaljive komentare, prestao sam da brinem o tome zašto ne mogu da shvatim kvantnu mehaniku i neočekivano sam juče barem shvatio suštinu "Double-slit experiment"-a!