Slatko druženje za nove živote

U nedelji u kojoj se obeležava Svetski dan sladoleda, organizovana je humanitarna akcija „Slatko druženje za nove životeˮ. Svi zainteresovani su pozvani da podrže akciju i pomognu u opremanju novog centra za veštačku i vantelesnu oplodnju ‒ dovoljno je da posete objekte koji učestvuju i naruče omiljenu poslasticu.

Posetioci koji zabeleže slike omiljenih poslastica koristeći haštagove #slatkodruženje #smsna3331 i umesto bakšiša pošalju sms poruku bilo koje sadržine na broj 3331, pomažu u prikupljanju preostalog dela sredstava neophodnog za kupovinu ultrazvučnog aparata za novi regionalni Centar za veštačku i vantelesnu oplodnju pri Opštoj bolnici u Užicu.

Milica Zlatić je organizovala mnogo takvih akcija i do sada je dosta pomoći prikupljeno za mnoga udruženja, ali Milica sama nije član nijednog. Sve radi dobrovoljno i volonterski. Sama je pokrenula akciju „Slatko druženje", koju danas podržava više od 30 prijatelja: poslastičarnica, pekara, medija i drugih. Zahvaljujući partnerima, akcija je zaživela ‒ poslastičari širom Beograda obezbedili su sladak obrok korisnicima Kreativno-edukativnog centra KEC koji je posvećen radu sa osobama sa invaliditetom. Tako su vratili osmeh na lice onima kojima je to najpotrebnije i koji drugačije ne mogu priuštiti desert. „Slatka druženja" se realizuju u poslastičarnicama, kao i u dnevnom boravku Centra. Povodom Svetskog dana sladoleda koji se obeležava u trećoj nedelji jula, „Slatko druženje" je dobilo još jedan plemeniti cilj i postalo „druženje za nove životeˮ.

„Od detinjstva sam volela da pomažem mami i bakama u kuhinji u pravljenju torti i drugih poslastica. Za vreme studija, deo slobodnog vremena posvetila sam volontiranju u dnevnom boravku Kreativno-edukativnog centra KEC, koji svoje programe i čitav svoj višegodišnji rad zasniva na osmišljavanju života i rada osoba sa invaliditetom", objašnjava Milica. Nakon završenih studija, kao osoba bez posla, nije imala dovoljno finansijskih sredstava da omogući posluženje za štićenike Kreativno-edukativnog centra, a u razgovoru sa njima je zaključila da im u boravku ponekad nedostaje slatki obrok. Dugo je razmišljala o tome kako da pokrene slatki dan u Udruženju. U oktobru prošle godine jedan od vlasnika poslastičarnice omogućio je da kolektivno kao Udruženje dođu i besplatno uživaju u sladoledu. Taj njegov gest bio je pokretač za dalje širenje akcije.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво