Beograd domaćin Evropskog Vord kampa 2018

Svake godine, jedan evropski grad i država bivaju odabrani za domaćina najveće evropske konferencije o Vord Presu.

Sve je počelo u Lajdenu, kada je malo ko i pomišljao kakvog će uticaja događaj poput ovog imati na evropsku Vord Pres zajednicu. Usledila je Sofija, pa Sevilja, prošle godine Beč i ove godine Pariz. Sledeće 2018. godine, ovaj globalni događaj, održaće se u Beogradu.

Word Camp Europe je osmišljen da nas spoji izvan granica, da otkrivamo i razmenjujemo naše bogate kulture. Uzbuđena sam da otkrijem Srbiju i predivan Beograd sa vama" rekla je Dženi Bumont, globalni lider za 2018.

Da Srbija bude konačni izbor za domaćina, presudila je prethodno dobro organizovna konferencija ove zajednice, na čelu sa našim timom. Vord kamp Belgrejd 2017 je godišnja regionalna konferencija namenjena popularisanju Vord Pres platforme.

„Cilj konferencije bio je jačanje Vord Pres zajednice, budući da je Aj-ti industrija u fokusu poslednjih godina." - kaže Ivana Ćirković, jedna od organizatora konferencije.

Dvodnevna konferencija sadržala se od 22 predavanja, a neke od predavanih tema bile su iz oblasti internet poslovanja, kontent marketinga, izrade Vord Pres sajtova, plag-inova, i mnogih drugih; dok su organizovane i radionice na kojima su se ove veštine i praktično provežbale. Sve to bilo je zanimljivo i stručnoj programerskoj javnosti, ali i deci sedmogodišnjeg uzrasta.

Izbor Srbije za domaćina Evropskog Vord kampa 2018, donosi mogućnost napretka u ovoj oblasti te samim tim i osnivanje novih radnih mesta za najupornije, najkreativnije, najtalentovanije i najposvećenije ljude koje zanima ova oblast.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво