Konkurs za najbolje studentske radove u oblasti evropskih integracija

Kancelarija za evropske integracije Vlade Republike Srbije raspisala je konkurs za tri najbolja studentska rada u oblasti evropske integracije i procesa pristupanja Republike Srbije Evropskoj uniji. Cilj Konkursa je da se mladi akademski građani podstaknu na argumentovanu debatu u vezi sa članstvom naše države u Evropskoj uniji.

Raspisan je konkurs za tri najbolja studentska rada u oblasti evropske integracije i procesa pristupanja Republike Srbije Evropskoj uniji. Cilj Konkursa je da se mladi akademski građani podstaknu na debatu u vezi sa članstvom naše države u Evropskoj uniji.

Konkurs je raspisala Kancelarija za evropske integracije Vlade Republike Srbije. Radovi bi trebalo da odgovore na jednu od četiri predložene oblasti:

1. Srbija u procesu pristupanja EU: izazovi i perspektive politike proširenja EU
2. Reformski potencijal evropske integracije za Srbiju: razvojni, normativni i vrednosni aspekti
3. Kulturne, društvene i političke dimenzije evropskog identiteta
4. Mitovi o EU: predrasude o evrointegraciji kao posledica nedovoljne informisanosti

Komisija sastavljena od profesora Univerziteta u Beogradu procenjivaće kvalitet pristiglih radova, a za autore tri najbolja predviđeni su honorari u iznosu od 85.000, 55.000 i 35.000 dinara. Pored tri najbolje rangirana, i radovi koji ispune kriterijume biće objavljeni u elektronskom zborniku studentskih radova koji su pristigli na konkurs.

Konkurs je otvoren za studente završnih godina osnovnih akademskih studija (studenti treće i četvrte godine), kao i za studente master akademskih studija na univerzitetima u Republici Srbiji.

Rok za slanje radova je 20. april 2017. godine.

Sve detalje konkursa možete pronaći na zvaničnoj prezentaciji Kancelarije za evropske integracije: http://www.seio.gov.rs/src/vesti/952/189/335/detaljnije/raspisan-konkurs-za-studentske-radove-o-evropskoj-uniji

Priredila Maja Stojanović

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се