Veštine upravljanja karijerom

Radionice, interaktivna predavanja, simulacije, praktična nastava ‒ deo su projekta „Veštine upravljanja karijerom" namenjenog studentima. Uz inovativni pristup, polaznici Kursa moći će da stiču važna praktična znanja i slušaju savete ne samo univerzitetskih profesora već i predstavnika privrede.

Mnogi se verovatno sećaju kako su posle diplomiranja imali osećaj da im nedostaje tek jedan pokretni stepenik koji bi olakšao prelaz iz amfiteatra na radno mesto. Odskočna daska te vrste upravo je kurs „Veština upravljanja karijerom" .

Kurseve organizuje Centar za razvoj karijere u saradnji sa fakultetima Univerziteta u Beogradu.

Kurs pomaže da se studenti adekvatno pripreme za savremeno tržište rada i sve izazove koje nosi borba za željeno radno mesto.

Predavači ih savetuju kako najbolje uraditi samopromociju, na koji način nastupati pred potencijalnim poslodavcem, šta potencirati u prijavama za radno mesto... Strukturu Kursa čini devet dvočasovnih aktivnosti.

Anđelka Grbić je završila Kurs o upravljanju karijerom na Farmaceutskom fakultetu. Kaže da su predavanja i radionice bili jedinstveno iskustvo i preporučuje ih svim studentima koji žele da nauče kako da se jednog dana lakše snađu prilikom traženja posla i utvrde koje svoje veštine i sklonosti treba da potenciraju.

„Posebno zanimljiv je bio susret sa predstavnicima farmaceutske industrije u Srbiji sa kojima smo razgovarali u završnom delu Kursa, gde smo svi mi mogli da steknemo, kroz direktni kontakt, pravi utisak o tome kako se zapravo u toj industriji radi, kako funkcioniše, šta se traži od zaposlenih", objašnjava Anđelka.

Upis dodatnih bodova u Dodatak diplomi 

Uz uvid u metode i strategiju traženja posla, Kurs pruža i korisne praktične smernice o tome kako da studenti vešto vode svoju buduću karijeru.

Ana Janković iz Centra za razvoj karijere navodi da je u planu proširenje organizovanja Kursa na što veći broj fakulteta: „Posle pilot-projekta na Poljoprivrednom i Farmaceutskom fakultetu, zainteresovanost je pokazao i Mašinski fakultet. Iako je zasad reč o fakultativnom programu, voleli bismo da se jedan ovakav kurs uvrsti u redovnu nastavu".

Dodaje da organizatore posebno raduje to što predstavnici privrede koji učestvuju kao predavači na Kursu, ali i kao potencijalni poslodavci ‒ studente-polaznike posmatraju kao buduće kolege.

Kurs „Veština upravljanja karijerom"  namenjen je studentima završnih godina osnovnih i master studija.

Donosi dodatne bodove i kao vannastavna aktivnost, upisuje se u Dodatak diplomi.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво