Organik lajv festival: budućnost je danas

U Beogradu je 4. i 5. septembra u Topčiderskom parku održan "Organik lajv festival", festival koji promoviše zdrav, organski život. Posetioci su mogli da vide nova ekološka vozila, nove trendove u oblasti alternativnih izvora energije, probaju i kupe poljoprivredne proizvode i – dobro se zabave

Органик лајв фестивал: будућност је данас Органик лајв фестивал: будућност је данас

Festival je zamišljen tako da promoviše održivi razvoj i organski život. To podrazumeva pravilno upravljanje prirodnim resursima, ali i podizanje svesti o tome šta je potrebno da bi ste živeli kvalitetno, organski i na održivi način.

„Posle 6 godina muka i truda uspeli smo da napravimo festival onako kako smo ga zamislili. Sve što vidite na festivalu je u funkciji promocije održivog razvoja. Ova ideja je jako popularna na svetskom nivou. Istini za volju, mi smo donedavno tako i živeli i ne znam šta nam se to desilo u poslednjih par decenija ali ovo je prilika gde želimo, po našem skromnom mišljenju, da predstavimo ljudima kakav život može da bude - veseo, sa osmehom, i morate da radite na sebi da bi ste bili zadovoljni", kaže Nikola Bulj, jedan od organizatora festivala.

U skladu sa time, festival je ponudio i odgovarajuće sadržaje. Tu su organska ulica gde su posetioci mogli da probaju i kupe domaće organske proizvode. Centar za promociju nauke Republike Srbije je organizovao naučni kutak gde je moglo da se vidi kako nauka utiče na održivi razvoj, a bile su organizovane i mnogobrojne ekološke radionice namenjene najmlađima.

"Brojni su sadržaji koji se oslanjaju na ekološki momenat. Trg ekoloških vozila je ove godina najsadržajniji. Imamo jedinstvenu promociju GSP-ovog električnog autobusa koji je pre par dana pušten u saobraćaj, hibridnih automobila i test vožnje električnih skutera koji je, nećete verovati, proizvela domaća kompanija. Uz te sadržaje, pomenuo bih i kulturu koja je jedan od najvažnijih momenata održivog razvoja. Možete imati uređen sistem, ali ako nemate kulturu, odnosno izgrađenu svest, sistem ne funkcioniše. Sport je takođe vrlo važan faktor u organskom stilu života - usmeravamo ljude da se bave i sportom. Dakle kompletna jedna paleta gde kad vi dođete na organik lajv festival, u ovom ekološkom ambijentu možete da vidite kako možete da živite organski, zdravo i veselo", kaže Nikola Bulj.

Ovo je šesta godina festivala, održava se u septembru, a moto je ove godine bio - "Budućnost je danas". 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво