Produžen rok za prijavu studentskih audio i video radova

Studenti zainteresovani za snimanje igranog filma i audio-rada koji će se realizovati u okviru TEMPUS projekta STUD AVP imaju mogućnost da scenario pošalju do 31. jula 2016. Onlajn aplikacija i detalji o uslovima konkursa nalaze se na sajtovima studavp.net i myartvision.net.

Na Univerzitetu u Tirani odvija se završna faza trogodišnjeg TEMPUS projekta u oblasti umetnosti i medija, u cilju stvaranja podsticajnog okruženja za produkciju studentskih audio i video radova.

Osmi put, predstavnici obrazovnih i medijskih institucija, među kojima je i Radio-televizija Srbije, okupili su se radi sumiranja dosadašnjih rezultata, planiranja nastavka saradnje i formalnog završetka projekta.

Na projektu „Studentska audio i video produkcija", čiji je nosilac Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu, angažovano je 16 partnerskih organizacija iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Albanije, Slovenije, Slovačke i Bugarske.

U 2014. i 2015. godini završena su dva ciklusa produkcije studentskih radova, a novi poziv je produžen za mesec dana.

„Za razliku od prethodnih godina, kada je kvantitet studentskih mobilnosti bio u prvom planu, ovoga puta biće finansiran samo jedan, i to visokokvalitetan dugometražni ili film srednje dužine, koji će biti kruna trogodišnjeg projekta", rekao je prof. Miodrag Medigović, koordinator projekta.

Virtuelni univerzitet

Veb-portal myartvision.net, izuzetno važan deo tog projekta, dobio je i svoju aplikaciju za telefon, tako da je u potpunosti prilagođen savremenim korisnicima: studentima, profesorima i profesionalcima u oblasti audio-video umetnosti i medija.

Osim studentske televizije, portal će biti i jedna vrsta virtuelnog univerziteta, tj. mesto susreta studenata i profesora iz različitih zemalja.

Mentorisanje studentskih radova pomoću savremene tehnologije uspešno je primenjen za vreme produkcije drugog ciklusa studentskih radova, što je otvorilo nove mogućnosti za dalju saradnju.

Projekat STUD AVP formalno se završava u novembru 2016. godine, ali će nastaviti da živi kroz portal i izgrađene mostove saradnje između obrazovnih i medijskih institucija.

Ukliko želite da saznate više o dosadašnjem toku projekta, možete pogledati četiri epizode serijala „Poveži se" Obrazovno-naučnog programa, na Jutjub kanalu RTS-a.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи