Nagrađen rad iz Srbije

Nagrađen rad iz Srbije

Na ovogodišnjem međunarodnom takmičenju u okviru programa Mladi eko-reporteri nagrađen je i rad iz Srbije

Članak „Čiste vode su izvor naših životaˮ napisala je Andrijana Arsić iz udruženja „Misli plavo, misli zelenoˮ. Njen rad je zauzeo prvo mesto u najstarijoj uzrasnoj kategoriji i biće objavljen u izdanju časopisa „Hafington post" za mlade. Andrijana će kao nagradu dobiti i laptop.

Pobedničke radove izabrali su predstavnici organizacija UNEP, UNESKO,The Goals.org, Foundation for Environmental Education, Wrigley Company Foundation i novinari iz različitih institucija. Žiri je ocenjivao radove koji su pristigli iz više od dvadeset zemalja, u kategorijama članak, fotografija i video.

Andrijanin članak je bio među osam radova koji su osvojili prva mesta u svojim kategorijama na konkursu za Vip eko-reportere i predstavljali Srbiju na međunarodnom takmičenju.

Andrijana u radu naglašava problem zagađenosti kanala Budovara kod Starih Banovaca i predlaže potencijalno rešenje ne samo za ovo već i za slične probleme.

Njena poruka je „alarmirajmo Srbiju crvenim zastavicamaˮ, a ceo rad je dostupan na sledećoj adresi: https://yrecompetition.exposure.co/serbia-2.

Međunarodni program „Mladi Eko-reporteri“ predstavlja mrežu mladih ljudi koji informišu javnost o održivom razvoju, kroz izradu zanimljivih i kreativnih novinarskih priloga iz oblasti zaštite životne sredine. Koordinisan od strane Fondacije za edukaciju u oblasti životne sredine, program se sprovodi u više od 30 zemalja širom sveta, a od 2013. i u našoj zemlji. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво