Hrana za sve

Tokom školske 2015/2016. godine, realizovan je međunarodni projekat „Hrana za sve”, u kom su učestvovali učenici beogradske Hemijsko-prehrambene tehničke škole, školarci iz Vidina u Bugarskoj i Krajove u Rumuniji.

U okviru ovog projekta učenici su se bavili različitim aspektima ishrane ‒ od poremećaja u ishrani i alergije na hranu, preko zdravih pristupa ishrani, do obezbeđivanja zdrave hrane za sve učenike bez obzira na materijalno stanje.

Učenici Hemijsko-prehrambene tehničke škole prvenstveno su imali zadatak da rasvetle problem netolerancije na hranu - glutenske intolerancije, dijabetesa i alergije na hranu ‒ i pronađu namirnice koje će biti dostupne osobama koje imaju ove probleme.

Tokom više meseci, učenici su ispunjavali raznovrsne projektne zadatke ne samo u okviru vannastavnih aktivnosti nego i u okviru redovne nastave. Posla je bilo dosta ‒ od savladavanja stručne terminologije, preko pisanja anketnih pitanja i anketiranja učenika, do izrada pilot-istraživanja o prevalenci gojaznosti kod učenika Hemijsko-prehrambene tehničke škole.

Na osnovu istraživanja, u kome je učestvovalo više od sto učenika (141), utvrđeno je da 30% njih ima problem sa prekomernom telesnom masom.

Sve informacije do kojih su dolazili u realizaciji svog dela projekta učenici su razmenjivali sa vršnjacima iz Bugarske i Rumunije na engleskom jeziku.

Tako su postavljeni novi izazovi - bilo je potrebno dobro savladati veb-alate i internet kao sredstvo komunikacije i usavršiti znanje engleskog jezika.

Iako je nosioce projekta predstavljala određena grupa učenika, u projektu su bila angažovana čitava odeljenja, a glavnu podršku pružali su im profesori. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи