„Druga koža“ uskoro na tržištu?

Naučnici tvrde da su razvili nevidljivi polimer koji se ʼnanosiʼ na kožu i čini da osoba izgleda mlađe. Proizvod je dobio ime „Druga koža“ .

Rezultati novih istraživanja pomogli su naučnicima da naprave imitaciju prirodne kože. Nevidljivi polimer ʼnanosi seʼ direktno na kožu, pa osoba tako izgleda mlađe.

Proizvod je dobio ime „Druga koža" i poseduje važnu karakteristiku one prirodne ‒ elastičnost. Upravo zahvaljujući tom svojstvu, „druga koža" može da preoblikuje izgled lica i vrata, prenosi „Metro".

Kako starimo, proces obnavljanja naše kože je sporiji, količina vlage opada, koža sadrži manje lipida i gubi elastičnost, što dovodi do pojave bora.

Novi proizvod može se nositi nekoliko dana, a da se i „ne oseti". Naučnici sa Instituta za tehnologiju u Masačusetsu najavljuju da će novi polimer imati brojne namene u budućnosti.

Robert Langer, rukovodilac tima koji je razvio „Drugu kožu", objašnjava da će se proizvod koristiti u kozmetici za zatezanje kože lica i tela, ali i u lečenju nekih kožnih bolesti.

„Druga koža" može da se pere i trlja i da dugo ostane čitava. Ipak, opsežnija istraživanja o kompletnoj ʼpaletiʼ njene primene još su u začetku, a nakon njih će biti detaljno definisana oblast bezbedne i uspešne primene novog proizvoda.

broj komentara 2 pošalji komentar
(četvrtak, 26. maj 2016, 18:20)
anonymous [neregistrovani]

Ispod kože

Važnije je kakvo je stanje ispod kože.

(četvrtak, 26. maj 2016, 10:46)
anonymous [neregistrovani]

Starenje nije za stid

Neverovatno. Bolje pare da ulažu u istraživanje lekova kod bolesti kod kojih lekovi nisu dovoljno efikasni ili ih uopšte nema, nego što ulažu u ovakve gluposti. Koža sa borama nije nešto čega čovek treba da se stidi. Proces starenja je normalan i svaka osoba treba da prihvati i sa ponosom nosi znake starosti.