Sajam informacionih tehnologija u Beogradu

Događaj koji na jednom mestu okuplja aj-ti (IT) scenu u Srbiji „ITkonekt 2016“ održava se 20. i 21. maja u Beogradu. Na sajmu informacionih tehnologija učestvuju aj-ti kompanije kao poslodavci, IT organizacije, edukativne ustanove, stručnjaci, inostrani i domaći predavači.

Skup „ITkonekt 2016" održava se 20. i 21. maja u hotelu Jugoslavija u Beogradu. Posetioci imaju priliku da isprobaju najnovija dostignuća u razvoju ʼvirtuelne stvarnostiʼ ‒ da se „transportuju", na primer, u pustinju, na dno okeana, ili možda u svemir.

Dok uživo isprobavaju prave oklope i mačeve, kakve su nosili vitezovi u srednjem veku, društvo im prave Dart Vejder, Ajronmen, Pojzon Ajvi, kao i Kalisi, i drugi junaci iz „Igre prestola".

Posetioce pri ulasku pozdravljaju hologramski likovi osnivača i glavnih organizatora događaja.

Pored toga što se predstavljaju najnovija dostignuća u industriji informacionih tehnologija, ukazuje se i na veliki uspeh domaćih IT kompanija, koje pomeraju granice kada je u pitanju radno okruženje, te se uslovi za rad u IT firmama u Srbiji ne razlikuju od onih u najrazvijenijim evropskim zemljama.

Ulaz je besplatan, a svi zainteresovani mogu da se prijave na sajtu www.it-konekt.com.

Događaj je namenjen pre svega IT stručnjacima, jer kompanije omogućavaju i zaposlenje. Neki od kadrova koji će se tražiti su java i PHP, C Sharp i C++ programeri, QA inženjeri i Android stručnjaci.

Posetioci mogu da testiraju znanje na štandovima kompanija, rešavaju kvizove i nagradna pitanja, takmiče se u brzom kucanju ili pravljenju aplikacije, a neke od njih, organizatori će obradovati i nagradama.

Poseban segment namenjen je predstavljanju edukativnih ustanova u oblasti informacionih tehnologija i predavanju domaćih i stručnjaka iz inostranstva.

Glavni partner događaja je „Majkrosoftov“ razvojni centar u Srbiji a radna mesta u oblasti informacionih tehnologija nude i Kvantoks, Prodajna, Seven Bridžiz, Deploj, Kosmik development. Glavni „edu" partner je ATC (Admin Training Center). Skup su podržali Grad Beograd i Nacionalna služba za zapošljavanje.

broj komentara 0 pošalji komentar