Читај ми!

Saveti lekara: Lagana hrana i dosta tečnosti tokom vrućina

Izbegavanje boravka na otvorenom prostoru u najtoplijem delu dana, nošenje adekvatne odeće, uzimanje lagane hrane i dosta tečnosti, saveti su portparolke Hitne pomoći, doktorke Nade Macure, građanima zbog veoma toplog vremena koje se danas očekuje u Srbiji.

Hronični bolesnici u najtoplijem delu dana trebalo bi da ostanu kod kuće ili da se odmaraju u hladovini parka, ističe dr Nada Macura u izjavi Tanjugu, naglasivši da je u nabavku namirnica potrebno ići ujutro, a šetnje planirati u večernjim satima.

Posebno bi neurološki pacijenti, oni koji imaju epilepsiju, trebalo da vode računa da se ne izlažu direktnom sunčevom zračenju i ne zadržavaju dugo na otvorenom prostoru, upozorila je dr Macura.

Portparolka Hitne pomoći je preporučila uzimanje tečnosti, nošenje adekvatne odeće i obuće, zaštitu od sunca šeširima ili kačketima i laganu ishranu sa što više povrća i voća.

Dr Macura je upozorila da se na kupalištima sme kupati samo na obeleženim i dozvoljenim mestima, gde ima spasilaca i lekarskih timova i da ne bi trebalo skakati u vodu na glavu, niti pregrejan, punog stomaka, kao ni alkoholisan.

U Srbiji će danas u većini mesta biti pretežno sunčano i toplo vreme, sa najvišom dnevnom temperaturom od 30 do 34 stepena. I u Beogradu će pre podne biti pretežno sunčano vreme, a najviša dnevna temperatura iznosiće 33 stepena.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво