Za brži internet, isključite mikrotalasnu pećnicu, bar tako kaže nauka

Savet stručnjaka iz Velike Britanije je da bi trebalo izbegavati upotrebu mikrotalasne rerne, kada koristite vaj-faj.

Pošto mnogo ljudi radi od kuće i oslanja se na striming usluge, sve je veći pritisak na provajdere, pa su procene da je upotreba interneta porasla za 20 odsto, navodi britanska vlada. Upozororava da je pouzdan i brz internet ključan u borbi protiv koronavirusa, a Agencija britanske vlade za medije, dala je mnogo korisnih saveta, kao što je preuzimanje filmova umesto strimovanja.

„Mikrotalasne peći mogu da smanje vaj-faj signale i vredi da se one ne uključuju ako planirate da koristite video-pozive ili gledate ha-de video-zapise", savetuju britanski stručnjaci.

Neki od saveta su: internet ruter postavite što dalje od drugih uređaja koji mogu da ometaju signal; nije dobro da ruter stoji na podu; ruter stalno treba da je uključen.

Da bi se postigla najveća brzina mreže, treba koristiti kabl za povezivanje računara sa ruterom. Signale rutera mogu da ometaju bežični telefoni, monitori, halogene lampe, televizori, monitori.

„Ako koristite mobilni telefon, pokušajte da postavite pozivanje putem vaj-faja", savetuju iz agencije. Možete upućivati i glasovne pozive putem interneta pomoću aplikacija kao što su FaceTime, Skajp ili Votsap.

Predlog je i da se isključe uređaji koji se ne koriste, da bi se smanjilo opterećenje, a vaj-faj će biti brži.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво