„Epl“ zatvara radnje zbog koronavirusa, „Gugl“ priskače u pomoć SZO

Američki tehnološki gigant „Epl“ odlučio je da privremeno zatvori sve maloprodajne objekte u kontinentalnom delu Kine do 9. februara kao deo globalnih nastojanja da se spreči širenje koronavirusa. Šef Svetske zdravstvene organizacije izjavio je da ta organizacija sarađuje sa „Guglom“ kako bi se prilikom pretrage o novom koronavirusu u Kini najpre prikazale informacije SZO u cilju borbe protiv „glasina i dezinformacija“.

„Epl“ je samo jedna od kompanija koje su odlučile da privremeno zatvore prodajne objekte, kancelarije i proizvodna postrojenja u cilju sprečavanja širenja zaraze.

Izvršni direktor kompanije Tim Kuk je prošle nedelje upozorio da će pretnja od zaraze koronavirusom verovatno uticati na maloprodajne aktivnosti i proizvodnju u Kini, primetivši da je nekoliko fabrika odložilo otvaranje do 10. februara.

Do tog trenutka samo je jedna „Eplova“ radnja bila zatvorena, dok su ostale radile skraćeno.

„Epl“ ima 42 prodavnice širom Kine, pored niza kancelarija i drugih objekata.

Američki tehnološki gigant nije jedina velika kompanija koja zatvara prodavnice zbog opasnosti od zaraze koronavirusom. Zatvaraju se i kafei i restorani.

Očekuje se da će kriza oko izbijanja koronavirusa uticati na industriju mobilnih telefona.

Kompanija „Strateška analitika“ predviđa da će epidemija koronavirusa usporiti proizvodnju i prodaju mobilnih telefona na nekoliko azijskih tržišta.

„Gugl“ i SZO u borbi protiv dezinformacija o koronavirusu

Šef Svetske zdravstvene organizacije izjavio je da ta organizacija sarađuje sa „Guglom“ kako bi se prilikom pretrage o novom koronavirusu u Kini najpre prikazale informacije SZO u cilju borbe protiv "glasina i dezinformacija".

Generalni direktor SZO Tedros Adanom Gebrejesus rekao je da su i platforme društvenih mreža kao što su Tviter, Fejsbuk, Tensent i TikTok, takođe preduzele korake da bi se „ograničilo širenje dezinformacija“ o virusu koji se krajem decembra izbila u kineskom gradu Vuhan, a potom se proširio na još 23 zemlje, prenosi AP.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара