Stiže vreme pametnih rančeva

Za moderne mlade ljude u pokretu, koji nemaju vremena da se zaustave i napune mobilni telefon, a vole muziku, Stil Drejk osmislio je multifunkcionalan, pametni ranac futurističkog izgleda.

Inženjer iz Kirgistana čiji je pseudonim Stil Drejk unazad nekoliko godina na globalno tržište lansirao je veliki broj futurističkih koncepata pametnih vozila poput automobila, bicikala i motora, ali i ručnih satova i narukvica.

Iako je određeni broj njegovih ambicioznih tehnoloških patenata zaživeo i ugledao svetlost dana pod pokroviteljstvom jakih kompanija kao što su „Mercedes Benc“ i „Segvej“, uz pomoć nekolicine svojih sunarodnika, ovaj industrijski dizajner nedavno je rešio da se oproba i u projektima za čiju globalnu distribuciju ne treba izdvajati ogromna finansijska sredstva, kako od zainteresovanih kompanija tako i od strane krajnjih korisnika.

Očekivano, i ovog puta je reč o proizvodu namenjenom za one u pokretu.

Kibek (Keeback) je više od ruksaka u koji je pred put moguće staviti nekoliko kilograma garderobe ili hrane pred odlazak na planinarenje.

Reč je o multifunkcionalnom rancu univerzalnog dizajna koji je po želji korisnika moguće personalizovati i to prvenstveno putem displeja koji emituje prilagođene animacije, tekst, muzički spektometar i još podosta toga drugog.

Ranac kao zvučnik ili punjač za mobilne uređaje 

Kibek je putem Blututa povezan na pametni telefon, to jest na zasebnu aplikaciju kojom se određuje i programira emitovanje na displeju.

A gde je slika, tu je, naravno, i zvuk. I to kakav! Simetrično raspoređeni zvučnici na donjoj strani uređaja su sveukupno snage od 10 vati i emituju zvuk visokog kvaliteta i snage sa posebnim akcentom na bas tonove.

Baterija od čak 13.600 mAh pruža osam sati neprekidnog rada displeja i zvučnika u svojoj punoj snazi, a 16 do 24 sata neprekidnog rada ukoliko se zvuk ne koristi u punom kapacitetu. 

Sam Kibek ranac nije baš lagan. Tačnije, teži nepuna dva kilograma. Izrađen je od čvrste plastike i veoma je otporan na spoljašnje uticaje. Naravno, na raspolaganju je i mogućnost punjenja pametnog telefona ili tableta u pokretu, a treba napomenuti da, osim što ga krase atraktivan i futuristički izgled, ovaj pametni ranac može biti i od koristi prilikom noćnog kretanja kako bi korisnik bio vidljiv vozačima.

Na kraju, Kibek je, pre svega, ranac, ali u dobroj meri digitalan i multifunkcionalan, te samim tim na dobrom putu da se ozbiljnije globalno distribuira s obzirom na to da interesovanje korisnika raste iz dana u dan.

Najava pametnih rančeva je već bilo, ali njihovo vreme definitivno tek stiže.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије