Gugl: Uravnoteženo regulisati veštačku inteligenciju

Izvršni direktor „Gugla“ Sandar Pičaj pozvao je na uravnoteženi pristup regulisanju veštačke inteligencije, poručujući evropskoj publici da ova tehnologija donosi korist, ali ima i „negativne posledice“.

Komentari iz „Gugla“ dolaze u trenutku kada zakonodavci i vlade ozbiljno razmišljaju o postavljanju ograničenja na način na koji se koristi veštačka inteligencija, prenosi AP. 

„Nema sumnje da veštačku inteligenciju treba regulisati. Pitanje je kako da se tome najbolje pristupi“, rekao je Pičaj, u govoru u istraživačkom centru sa sedištem u Briselu.

Napomenuo je da vlade moraju da igraju važnu ulogu i da će Evropska unija i SAD započeti sa izradom svojih pristupa regulisanju i presudno će biti „međunarodno usklađivanje“ eventualnih pravila, ali nije dao konkretne predloge.

Pičajevi komentari sugerišu da se kompanija možda nada da će sprečiti širu akciju EU u borbi protiv ove tehnologije.

Evropska unija je bila među agresivnijim regulatorima velikih tehnoloških firmi, a taj pristup su preuzele i američkih vlasti u istrazi dominacije kompanija poput „Gugla“, „Fejsbuka“ i „Amazona“.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво