„Nokija 7.2“ ima odlične kamere

Najnoviji pametni telefon svima poznatog brenda „Nokija“ nimalo ne zaostaje za konkurentnim uređajima na tržištu, naročito kada je reč o performansama pozadinske kamere.

Konkurencija na tržištu pametnih telefona nikad nije bila jača. Veliki broj proizvođača nudi širok spektar uređaja namenjenih svim tipovima korisnika.

Među njima je ponovo i brend „Nokija“ čiji je model 7.2 zaintrigirao javnost ponajviše zbog performansi kamera. 

Iako na prvi pogled izgleda da je reč o četvorostrukoj kameri smeštenoj na poleđini, u pitanju je kombinacija trostruke i "Quad Pixel" dubinskog senzora. 

Jedna od tri kamere je širokougaona i u kombinaciji sa ostalim nudi mogućnost pravljenja profesionalnih fotografija, ali i stabilnih video-snimaka u različitim ambijentima.

Sve ukupno 48+8+5 megapiksela podržano je "Zeiss" optikom što će se posebno dopasti ljubiteljima zapisa visokog kvaliteta.

Uz trik ili dva do zapisa visokog kvaliteta

Softverski interfejs je pomalo drugačiji, a klikom na nekoliko opcija koje su pomalo stidljivo smeštene u uglovima ekrana otvaraju se interesantne opcije. Posebno se izdavajaju mogućnosti isticanja u prvi ili drugi plan predmeta, ljudi ili objekata koji se nalaze već načinjenoj fotografiji.

Prednja selfi kamera pokazala se očekivano kada je reč o selfijima. Ipak ne treba preterivati sa zamućivanjem pozadine, tj. izolacijom subjekta, a zarad dobijanja realnog foto-zapisa 20 megapiksela, otvor blende F2.0, HDR i "Zeiss" optika su tu i uz par klikova i trikova mogu se zabeležiti i zapisi visokog kvaliteta.

Od brenda „Nokija“ i ove godine očekujemo da na tržište izbaci pametni telefon koji će, baš kao i model 7.2, izazvati pozitivne reakcije korisnika. 

 

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво