„Majkrosoft“ preporučuje korisnicima šta da rade povodom prestanka podrške za „Vindouz 7“

Povodom vesti o ukidanju podrške za „Vindouz 7“ iz kompanije „Majkrosoft“ je saopšteno da korisnici mogu da nastave sa korišćenjem računara koji rade na tom operativnom sistemu, ali uz povećan bezbednosni rizik.

„Majkrofost" je saopštio da je, nakon deset godina od objavljivanja „Vindouza 7", obustavio podršku za taj sistem sa ciljem da preusmeri sredstva ka podršci razvoju novih tehnologija i bogatijih iskustava za svoje korisnike.

„Prestanak podrške operativnom sistemu ‘Vinduz 7’ podrazumeva da tehnička podrška, softverske i bezbednosne ili hitne ispravke više nisu dostupne za ovaj proizvod. Iako korisnici mogu da nastave sa korišćenjem računara koji rade na operativnom sistemu ‘Vindouz 7’, on će bez kontinuiranih softverskih i bezbednosnih ispravki biti u znatno većem riziku od napada virusa i malvera”, naveo je „Majkrosoft”.

Prema navodima kompanije, najbolji način da korisnici ostanu bezbedni i koriste ažuran set usluga je prelazak na „Vinouz 10”, koji predstavlja najbezbedniji operativni sistem zajedno sa „Ofis 365” paketom. Dodaje se da se tako omogućava najefikasnije korisničko iskustvo, sigurnije, brže i lakše neko ikada ranije.

„Privatni korisnici mogu na dva načina da izvrše tranziciju na ‘Vindouz 10’, od kojih je najefikasniji nabavka novog uređaja sa ugrađenim operativnim sistemom, čime je omogućeno da u potpunosti iskoriste zaštitu, bezbednost i napredne alate koje poslednji ‘Vindouz’ sistem pruža. Punu verziju ovog softvera, korisnici mogu nabavkom licence da nadograde i na stare računare, koji su kompatibilni sa tehničkim zahtevima ‘Vindouz 10’ operativnog sistema", piše u saopštenju.

Dodaje se da je, imajući u vidu da su mnoge kompanije u različitim fazama procesa nadogradnje operativnih sistema, „Majkrosoft” kompanijama svih veličina obezbedio produžena sigurnosna ažuriranja za „Vindouz 7", do januara 2023. godine.

Počev od decembra 2019. godine, kompanije mogu kupiti produžene apdejte, kako bi svojim korisnicima i kupcima obezbedile potrebnu sigurnost, do prelaska na „Vindouz 10”.

Zaključuje se da će „Majkrosoft”, kao i do sada, nastaviti da pruža podršku i preporuke svojim korisnicima o koracima koji će im omogućiti što jednostavniji prelazak na novi operativni sistem.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво