Konzola koja preti da svrgne „nintendo svič“ sa trona

Na sajmu elektronike u Las Vegasu predstavljen je uređaj koji preti da pomuti slavu čuvenog „nintendo sviča“. U pitanju je UFO gejming konzola.

Na tržištu gejming konzola trenutno je očekivana situacija – lidersku poziciju, kada je reč o ocenama i broju isporučenih jedinica, ubedljivo zauzima „nintendo svič“.

Međutim, na CES sajmu u Las Vegasu, predstavljen je uređaj koji bi, u skorijoj budućnosti, vrlo lako mogao da pomuti slavu Japancima – "Alienware", teksaški brend koji posluje pod okriljem kompanije „Del“ (Dell), predstavio je UFO gejming konzolu, uređaj koji je ujedno i mini pi-si računar visokih hardverskih performansi.

Izgledom UFO podseća na „nintendo svič“ gejming konzolu, može se koristiti u dva različita moda jer se kontrolori mogu odvojiti i prespojiti u zaseban uređaj za upravljanje.

Ekran rezolucije 1.900 x 1.200 piksela je dijagonale od osam inča. Svakako, domaći zadatak za suparnički „Nintendo“ čiji se „svič“ može pohvaliti manjim ekranom od svega 6,2 inča i slabijom rezolucijom slike od 720 piksela. 

Rad uređaja je zasnovan na Vindous 10 sistemu i 10. generaciji „Intel“ procesora. Vaj-faj i blutut su standardno prisutni, kao i HDMI, tandrbolt i USB-C portovi. Naravno, spajanje miša i tastature je omogućeno.

Za kvalitetno gejmersko iskustvo, tu je "AMD Ryzen" grafička podrška. Prve ocene i recenzije su obećavajuće, a unutar  "Alienware"-a, to jest „Dela“ tvrde da bi UFO po prodaji mogao da nadmaši „nintendo svič konzolu“, a taj broj iznosi impozantnih 42 miliona isporučenih jedinica.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво