„Soni“ priredio najveće iznenađenje u Las Vegasu – predstavili svoj električni automobil

Japanska kompanija „Soni“ na samom početku godine predstavila je svoje veliko iznenađenje – automobil na električni pogon „Soni vižn-es“ (Sony Vision-S). Reč je o limuzini koja treba da predstavi sve jake strane tehnološkog giganta, od dodataka za zabavu do kamera sa senzorima.

Limuzina „vižn-es“ opremljena je sa 33 različita senzora unutar i izvan automobila, nekoliko širokih ekrana, audio sistemom od 360 stepeni i stalno je povezana na internet. Neke delove automobila proizveli su „Blekberi“ i „Boš“.

Pokreće ga potpuno nova EV platforma, koju je, kako se čini, dizajnirala „Magna“, a iz „Sonija“ poručuju da će se pomoću nje moći da napajaju i druga vozila.

Spolja, automobil izgledom podseća na „porše“, naročito deo oko farova, dok profil podseća na „Lucid motors er". U unutrašnjosti „vižn-esa“ ekran se proteže po celoj kontrolnoj tabli, sličan onom koji kineski „Bajton“ postavlja u svoje automobile. U naslonima za glavu prednjih sediša nalaze se ekrani za putnike koji sede pozadi.

„Sonijev“ automobil je bio najveće iznenađenje na sajmu u Las Vegasu, ali iz kompanije nisu želeli da otkriju sve detalje. Automobil je bio samo dodatak promociji „Plejstejšna 5“.

„Soni“ je na svom sajtu naveo da „vižn-es“ ubrzava do 100 kilometara na čas za 4,8 sekundi, pa se pretpostavlja da je već napravljen funkcionalni prototip.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво