Neočekivani favoriti za video-igru 2019. godine

Na kraju godine osvrćemo se na razne stvari, pa i na video-igre koje su je obeležile prethodnu godinu. Godina 2019. bila je dosta čudna što se tiče ljubitelja ove vrste zabave.

Nije bilo očekivanih, velikih AAA naslova, poput obaveznih nastavaka Assassin's Creed franšize ali smo, sa druge strane, dobili pregršt poluindi video-igara koje apsolutno mogu da pariraju najvećim naslovima od prošle godine. Uz to, jedan neočekivano dobar rimejk i veličanstveni povratak popularne franšize po filmu.

I pored toga što je dugo najavljivan i često tizovan trejlerima Resident Evil 2 rimejk je ipak razbio sva očekivanja i iznenadio svojom originalnošću, što je gotovo nemoguće za jedan rimejk. Koristeći modifikovani endžin Resident Evil 7, ovaj rimejk nam donosi novi i drugačiji gejm-plej i revitalizuje priču koje se sećamo s kraja devedesetih.

Outer Worlds odgovor „Obsidian Entertainmenta“ na ono što trenutno radi „Bethesda Softworks“ sa Fallout franšizom, nije uspela u potpunosti da dostigne nivo novog Vegasa, ali i dalje je beskrajno zabavna svemirska avantura sa suludim likovima, prelepim planetama i više duše nego ijedna folov igra od 2010. godine.

Kada smo kod teme svemirskih igara, najprijatnije iznenađenje ove godine je, za divno čudo, došlo od EA u formi prve Star Wars singlplej igre u proteklih devet godina. Sa mešavinom gejmplej igara kao što su Dark Souls i Uncharted, Fallen Order se stvarno može nazvati pravim povratkom Džedaja.

Posle eksperimentisanja sa igrom Quantum Break, Sem Lejk, kreator popularnog Maks Pejna (Max Payne), vratio se svojim korenima sa bizarnom, ali vrlo interesantnom pucačinom Control, ovog puta sa crvenokosom protagonistkinjom i originalnim, do sada neviđenim, sistemom borbe i istraživanja. Control je apsolutni favorit za igru godine.

Na kraju stižemo do Disco Elysium igre koju niko nije iščekivao u žanru ezometrijskih RPG avantura koje su na samrti već godinama, koja je uspela ne samo da bude jedna od retkih indi igara koja je završila gotovo na svakoj listi potencijalnih kandidata za igru godine već je i  redefinisala ovaj žanr i, generalno, sam način na koji igramo igre, odnosom igrača prema samom liku i njegovim unutrašnjim glasovima.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво