Erdogan predstavio "Togg", turski automobil budućnosti

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan predstavio je prototipove dva automobila, čija se serijska proizvodnja početi za tri godine, javljaju turski mediji.

Erdogan je, predstavljajući nova vozila na svečanosti u Koačeliju, rekao da je "san dug 60 godina postao java".

Suštinski, konzorcijum koji čini pet turskih proizvođača će od 2022. godine početi proizvodnju pet modela električnih automobila, čija se autonomija procenjuje na oko 500 kilometara.

Turski predsednik je naveo da je Turska od zemlje koja je do sada bila tržište za nove tehnologije, postala zemlja u kojoj će se nove tehnologije razvijati, proizvoditi i izvoziti u svet.

Turski mediji navode da je planirana proizvodnja 175.000 ovih automobila godišnje.

 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво