„Huavej voč GT2“ – pametni sat koji menja mobilni telefon

Bilo da se bavite sportom ili spadate u biznis korisnike, najnoviji pametni sat kineske kompanije „Huavej“ može vam biti i te kako koristan.

„Huavej voč GT2“ je, pre svega, elegantan i dizajnerski autentičan naslednik prethodnika iz GT porodice.

Vodootporan je i dolazi u biznis i sportskoj varijanti. Značajno poboljšanje je prisutno u vidu jače baterije, ne samo u odnosu na prethodne „Huavej“ modele već i na konkurentne satove drugih proizvođača. 

Baterija kapaciteta 455 mAh pruža mogućnost upotrebe u trajanju do dve nedelje bez potrebe za punjenjem uređaja koje je usput i bežično. 

Pomislilo bi se da ovako jaka baterija utiče na gramažu sata, međutim, to nije slučaj. GT2 je zapravo još lakši od prethodnika i teži 41 umesto 46 grama. 

Za manju potrošnju energije je u velikoj meri zadužen procesor, a traba spomenuti i olvejz on mod koji ukoliko bude aktiviran troši značajno manje energije. 

AMOLED HD ekran prikazuje sliku rezolucije 454x454 piksela, a raznovrsni skinovi su veoma interesantni. 

Način na koji se sat povezuje sa pametnim telefonom ili Huavej fri bads 3 blutut slušalicama krajnje je jednostavan. 

Prostor za poboljšanja

Zvučnik i mikrofon na satu funkcionišu sasvim dobro mada se ipak čini da bi na narednom modelu moglo doći do unapređenja na ovom polju. Konkretno, ukoliko se korisnik sata nalazi u bučnijoj prostoriji, a obavlja razgovor putem integrisanog mikrofona dolazi do blagog mešanja zvukova.

Svakako, jedna od interesantnijih opcija odnosi se na slušanje muzike pa tako sat može biti u funkciji plejera sa 2,5 GB interne memorije – i više nego dovoljno za skladištenje na stotine MP3 fajlova.

Što se tiče fitnes aktivnosti, „Huavej voč GT2“ daje uvid u podatke u vezi sa otkucajima srca, disanjem, nivoom stresa, kvalitetom sna i to kroz nekoliko aplikacija i različitih modova za korišćenje. Takođe, tu je i podrška za čak 15 različitih sportova koji se upražnjavaju unutra ili napolju.

Zaključak je da se radi o kvalitetnoj spravici koja, pre svega, može poslužiti kao zamena za pametni telefon, ali i olakšati i ubrzati brojne svakodnevne procese u sklopu komunikacije i zabave.

broj komentara 1 pošalji komentar
(subota, 28. dec 2019, 15:35) - anonymous [neregistrovani]

грамажa?

Je li ti masa? Tezina?
Ne moze da izdrzi 2 sedmice ako se i koristi.
Vise volim solarne satove. Ne pune se, ne treba baterija.
Kao onaj sto reklamira Djokovic.