Uspešno testiran ruski internet

Rusija je danas završila seriju testova u okviru provere da li internet usluga te zemlje može da funkcioniše ako se isključi sa svetske mreže, a testiranje je pokazalo da su državne agencije i operatori spremni da efikasno odgovore na pretnje i obezbede da internet i komunikacije efikasno funkcionišu, saopštio je zamenik ministra komunikacija Aleksej Sokolov.

Provera koja je trajala nekoliko dana na specijalno dizajniranim mrežama sprovedena je u skladu sa zakonom o „suverenom internetu“ koji je usvojen u novembru, kao odgovor na ono što Rusija naziva „agresivnom prirodom“ američke bezbednosne strategije u domenu interneta, prenosi Rojters.

Prema tom zakonu, državne institucije i bezbednosne službe, kao i svi operateri za komunikacije, poruke i elektronsku poštu, moraju da učestvuju u testiranju koje ne utiče na regularne korisnike interneta.

„Naš cilj je bio da obezbedimo neprekidnu internet uslugu na ruskoj teritoriji pod bilo kojim okolnostima“, objasnio je Sokolov.

Ministarstvo komunikacija uputiće predsedniku Rusije Vladimiru Putinu izveštaj o rezultatima testiranja.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво