Uspešno testiran ruski internet

Rusija je danas završila seriju testova u okviru provere da li internet usluga te zemlje može da funkcioniše ako se isključi sa svetske mreže, a testiranje je pokazalo da su državne agencije i operatori spremni da efikasno odgovore na pretnje i obezbede da internet i komunikacije efikasno funkcionišu, saopštio je zamenik ministra komunikacija Aleksej Sokolov.

Provera koja je trajala nekoliko dana na specijalno dizajniranim mrežama sprovedena je u skladu sa zakonom o „suverenom internetu“ koji je usvojen u novembru, kao odgovor na ono što Rusija naziva „agresivnom prirodom“ američke bezbednosne strategije u domenu interneta, prenosi Rojters.

Prema tom zakonu, državne institucije i bezbednosne službe, kao i svi operateri za komunikacije, poruke i elektronsku poštu, moraju da učestvuju u testiranju koje ne utiče na regularne korisnike interneta.

„Naš cilj je bio da obezbedimo neprekidnu internet uslugu na ruskoj teritoriji pod bilo kojim okolnostima“, objasnio je Sokolov.

Ministarstvo komunikacija uputiće predsedniku Rusije Vladimiru Putinu izveštaj o rezultatima testiranja.

broj komentara 4 pošalji komentar
(utorak, 24. dec 2019, 09:46) - anonymous [neregistrovani]

Интернет

Дакле Руси, што сте могли да критикујете власт, могли сте, то је то. Наступа тотална контрола.

(utorak, 24. dec 2019, 08:36) - Rade [neregistrovani]

protiv agresije

Agresivna politika Amerike, Engleske i "onih koji ne misle" je postala nepodnošljiva za planetu i njen opstanak. Dobar potez Rusije. Mglo bi se raći : šah-mat.

(utorak, 24. dec 2019, 08:32) - Vojislav [neregistrovani]

Veliki uspeh

Sve čestitke za ruske inižinjere. Znajući namenu i način kako funkcioniše svetska mreža ovo je svakako ogroman uspeh.

(utorak, 24. dec 2019, 01:09) - anonymous [neregistrovani]

Ako

U principu iako je napravljen da bude umrežen, bilo koji deo Interneta može da bude potpuno nezavisan. Tako je sve trebalo da počne: nacionalni radio, nacionalna televizija, nacionalni Internet pa onda delimo šta ko ima. Ovo sad, ova kakofonija i degradacija svake vrste komunikacije, nam, čovečanstvu, nimalo ne prija.