Dostupna aplikacija za otkrivanje nedozvoljenih supstanci u proizvodima

U neke proizvode sumnjamo, za neke smo sigurni da sadrže nedozvoljene supstnace, ali ne možemo da dokažemo. Odnedavno, dostupna je aplikacija koja može da pomogne da znamo šta kupujemo i konzumiramo.

Reč je o aplikaciji koja je razvijena u okviru evropskog projekta koji je finansirala Evropska komisija, koja je uključena u razvoj dvadesetak organizacija, a „Alhem“ je eksterni partner.

„Aplikacija pomaže potrošačima da pre odluke o kupovini imaju mogućnost da skeniraju bar-kod na proizvodu i da pošalju automatski zahtev, upit snabdevaču, to je načešće i proizvođač da li proizvod koji planiraju ili žele da kupe sadrži neku od opasnih hemikalija“, objasnila je, gostujući u Jutarnjem programu Jasminka Ranđelović iz Alternative za bezbednije hemikalije (Alhem).

Jedno od istraživanja „Alhema“, koje je izazvalo najviše pažnje jeste ono koje je pokazalo da se u dečjim igračkama nalazi i 300 puta veći procenat štetnih materija.

„Aplikacija se odnosi na proizvode za svakodnevnu upotrebu, dakle, između ostalog, tu su i igračke. Kad su u pitanju igračke, ftalati su zabranjeni ukoliko se nalaze u koncentraciji većoj od 0,1 odsto. Kada postoje zabrane, tada inspekcija može da sprovede inspekcijski nadzor koji se inače radi redovnim putem ili pri uvozu ili na unutrašnjem tržištu. To su proizvodi koji su kontrolisani“, istakla je Ranđelovićeva.

Prema njenim rečima, aplikacija se ne odnosi na takve, zabranjene suspstance, već na one koje su dozvoljene.

„Ukoliko je koncentracija supstanci veća od 0,1 odsto, potrošač po Zakonu o hemikalijama u Srbiji, u EU po Evropskoj regulativi, potrošaču daje pravo da sazna da li proizvod koji planira da kupi sadrži u sebi te supstance“, rekla je Ranđelovićeva i naglasila da je snabdevač po zakonu dužan da na taj zahtev odgovori.

S obzirom na to da je aplikacija tek lansirana u Srbiji, baza podataka je tek počela da se puni.

„Kako snabdevači budu odgovarali za pojedinačne proizvode, tako će ta baza biti veća. U ovom momentu je cilj da se pošalje što veći broj zahteva kako bi krenulo pristizanje odgovora. Posle izvesnog vremena, potrošač će u momentu kada planira da kupi neki proizvod, ukoliko je on već u bazi, momentalno dobiti podatke o proizvodu“, zaključila je Ranđelovićeva.

broj komentara 6 pošalji komentar
(ponedeljak, 23. dec 2019, 10:35) - anonymous [neregistrovani]

Aplikacija

Kako se zove ta aplikacija ???

(ponedeljak, 23. dec 2019, 00:35) - anonymous [neregistrovani]

Proizvod koji nije po standardu

Proizvod koji nije po standardu ne treba da bude u prodaji. Ovo sa aplikacijom je mnogo komplikovanije i postavlja se pitanje ko je iza te aplikacije koji daje podatke o proizvodu a nema zakonska ovlašćenja da spreči prodaju.

(ponedeljak, 23. dec 2019, 00:06) - anonymous [neregistrovani]

Aditivi u hrani i piću

Više bih voleo da postoji aplikacija koja objašnjava od čega su oni sastojci koji se dodaju hrani. Lepo piše šta je unutra, ali ja ne znam šta su ti sastojci. Pogotovo onoliki sa oznakom emulgatora E 333 E 444 E da ga...

(nedelja, 22. dec 2019, 13:56) - anonymous [neregistrovani]

Automatski zahtjev

Pretpostavljam da ce i odgovor snabdjevaca, proizvodjaca biti automatski, da je s proizvodom naravno sve u redu.

(nedelja, 22. dec 2019, 12:55) - anonymous [neregistrovani]

Апликације

Како се зове апликација?

(nedelja, 22. dec 2019, 12:54) - anonymous [neregistrovani]

Kakva glupost

Pitas proizvodjaca da ti kaze dali proizvod krsi zakon, ima vecu kolicinu od dozvoljene, i i verujes da ces dobiti iskren odgovor. Ovo ni dete koje polazi u skolu nebi prihvatilo.