Porinut novi američki nosač aviona – „Džon F. Kenedi“

Devet dana pošto je Karolina Kenedi razbila bocu šampanjca o trup broda koji će nositi ime njenog oca, „Džon F. Kenedi“, novi američki nosač aviona je porinut u more.

Šest tegljača vuklo je nosač aviona „Džon F. Kenedi“ skoro dva kilometra niz reku Virdžinija Džejms, od suvog pristaništa brodogradilišta „Njuport njus“ do luke u kojoj će biti ukotvljen dok se ne obavi instaliranje lansirnih i radarskih sistema.

Očekuje se da će naredna faza izgradnje trajati još dve i po godine. Inače, brodogradilište „Njuport njuz“ je ekskluzivni proizvođač nosača aviona za američku mornaricu. „Kenedi“ je, kako kažu izvođači, završen tri meseca pre roka.

Ovo će biti drugi ratni brod u američkoj mornarici koji će poneti ime 35. američkog predsednika. Karolina Kenedi je 1967. porinula ratni brod koji je nosio ime njenog oca, a koji je povučen iz plovidbe 2007. godine.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво