Izgubili ste telefon, postoji rešenje

Svakome se desilo, barem jednom u životu, da je negde ostavio ili izgubio telefon i da ne može da ga nađe. Dešava se i da telefon neko ukrade ili slučajno nađe i zadrži. Dok traje potraga, postoji par saveta koji će omogućiti da što pre pronađete svoj uređaj.

Većina korisnika u Srbiji koristi Android telefone koji su vezani za Gugl imejl nalog. „Gugl“ svojim korisnicima daje mogućnost da nađu svoj uređaj preko fajnd maj divajs (Find my device) opcije.

Sve što je potrebno je da u podešavanjima svoga telefona uključite opciju fajnd maj divajs i da zatim na adresi google.com/android/find testirate da li „Gugl“ nalazi vaš telefon putem bilo kog pretraživača.

Ako ste sve uradili kako treba, telefon možete da locirate preko Guglove mape i da čak, pratite njegovo kretanje, ako je, na primer, ostao u nekom vozilu ili ga je neko slučajno ili namerno pokupio.

Kada dođete do lokacije gde je vaš telefon, ali i dalje ne vidite gde je, onda možete da ga pustite da zvoni, pritiskom opcije plej saund (play sound) iz vašeg veb pretraživača. Telefon će zvoniti najglasnije, čak, i ako je na sajlent režimu.

Kao još jedan vid zaštite, „Gugl“ dozvoljava da odmah postavite i šifru na svoj telefon. Ova jedinstvena šifra koju sami odredite se postavlja u opciju sekjur divajs (secure device). Na taj način, osoba koja je uzela vaš uređaj, neće moći da ga otključa i ugasi ga.

Najlepša stvar je što možete više uređaja da vežete za svoj Gugl nalog, tako da bilo koji pametni uređaj, kao što je tablet, telefon ili laptop, možete pronaći na ovaj način.

Ovo provereno radi i potpuno je besplatno.

broj komentara 3 pošalji komentar
(petak, 13. dec 2019, 10:24) - Helleri [neregistrovani]

Internet

Zaboravili ste najbitniju stvar da pomenete a to je da telefon mora imati internet vezu da bi se sve to ostvarilo.

(petak, 13. dec 2019, 09:48) - anonymous [neregistrovani]

Pa

Ako Vas brine to da li će neko da Vas prati nemojte da koristite pametni telefon već nabavite najobičniji mobilni, koji nema internet. Još bolje, nemojte ni koristiti mobilni telefon. Ovo je korisna opcija za sve one koji nisu paranoični niti se brinu da li neko ima razlog da ih prati, a žele da sačuvaju svoj uređaj od 300 i više evra.

(četvrtak, 12. dec 2019, 20:23) - anonymous [neregistrovani]

????

Još jedna mogućnost da budemo praćeni.