Šest stvari koje morate znati o helikopteru Mi-35M

Na aerodromu u Batajnici predstavljeni su novi helikopteri Vojske Srbije. Najveću pažnju izazvale su letelice Mi-35M koje su nedavno stigle iz Rusije. Reč je o izvoznoj verziji čuvenog helikoptera Mi-24. Ovo su šest stvari koje karakterišu novi helikopter Vojske Srbije.

Oklop

Ono po čemu se izdvaja helikopter Mi-35M i zbog čega ga zovu "leteći tenk" je oklop. Glavni sistemi, motor, rotor, kabina i piloti su zaštićeni.

Namena

Prvenstveno je namenjen za protivoklopnu borbu, ali je osposobljen i za druge zadatke kao što su transport ljudi i tereta i izviđanje iz vazduha.

Naoružanje

Na helikopteru je ugrađen top kalibra 23 mm i sistem za upravljanje vatrom. Na svakom krilu može da nosi širok dijapazon naoružanja, uključujući dodatne topove, nevođene i vođene rakete.

Karakteristike

Mi-35M ima maksimalnu brzinu od 310 kilometara na čas i operativnu visinu od 5.400 metara.

Ko ga koristi?

Na sajtu "Rosvertola", firme koja proizvodi Mi-35M, navedeno je da go koriste vazduhoplovstva Rusije, Venecuele, Brazila i Azerbejdžana. Ipak, najavljene su nove isporuke drugim državama.

Borba u složenim uslovima 

Helikopteri će moći da budu upotrebljeni u borbi u dnevnim i noćnim uslovima, kao i u složenim meteorološkim uslovima.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво