Za nostalgičare potpuno grafički remontovan „Medival“

Nove generacije gejmera imaće priliku da se upoznaju sa novom, potpuno remasterovanom verzijom antologijske igre „Medivala“.

Od „Soni entertejment“ studija stiže još jedna igra u nizu nostalgičnih rimastera sa starih konzola – Medival. Kao rimaster istoimene akcione platforme iz 1998. godine, Medival se i dalje dobro drži.

Njegovi crtani i šarmantni likovi i raznovrsni, mada relativno pojednostavljeni dizajni nivoa, prošli su test vremena i izgledaju bolje nego ikad ranije zahvaljujući kompletnom grafičkom remontu.

Ali koliko je Medival nešto poput toplog pokrivača nostalgije, posebno za one koji su igrali originalnu igru pre 21 godinu, po Gempleju ona se i dalje oseća kao stara igra sa nespretnim kontrolama i problemima sa kaverom koje redovno sprečavaju užitak.

Igrate kao ser Danijel Forteskju, pokojni vitez koji je odjednom oživeo kada se čarobnjak Zarok neočekivano vratio u zemlju Galomvir, donoseći sa sobom horde čudovišta. Forteskju je ostao jednako šarmantan lik kakvim ga i pamtimo. Njegovi krezavi zubi, hrapav glas i njegova očna jabučica ne gube na svojoj harizmi u procesu remasterizacije.

Zarkov dizajn ipak nije dobro ostario, a zbog poboljšane grafike izgleda poput plastične lutke koja je predugo ostavljena na suncu.

Neprijatelji su inače jednako zabavni kao i uvek, pogotovo što su potpuno u skladu sa temama u svakom nivou. Izazovne slagalice, skakanje po platformama i borbe protiv neprijatelja čine većinu onoga što radite u Medivalu.

Zemlja Galomvir je zaglavljena u večnom stanju Noći veštica, pri čemu svaki nivo neguje njenu sablasnu umetničku nit. Veliki izbor lokacija pruža neverovatnu raznolikost u izgledu i osećaj na svakom nivou – groblje, bašte sa bundevama, veliki lavirinti i lutajući grad usred jezera, samo su deo mapa kroz koje će te krčiti svoj put.

Medival rimaster je ekskluzivno dostupan samo za Plejstejšnu 4.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво