Ruske krave dobile vizire za veštačku realnost, cilj podizanje količine mleka

Stočarsko gazdinstvo u Rusiji želi da poboljša količinu mleka koje krave daju, a to pokušava da postigne smanjivanjem anksioznosti kod krava tako što će im na glavama biti postavljeni uređaji za veštačku realnost.

Svaka krava u krdu na gazdinstvu „Rusmoloko“ blizu Moskve opremljena je sa VR vizirima, koji su adaptirani za „strukturne odlike kravljih glava“, kroz koji im je prikazivan „jedinstven simulacioni program letnje livade“.

Ministarstvo poljoprivrede navelo je istraživanje koje je utvrdilo snažnu vezu između kravljeg emocionalnog stanja i količine mleka koje daje.

Prvi utisci posle korišćenja vizira sa veštačkom realnošću su da se „poboljšalo emocionalno stanje krda“.

„Primeri sa gazdinstava za uzgoj krava u drugim zemljama pokazuju da se u mirnoj atmosferi količina, a ponekad i kvalitet, mleka povećava“, navode ruski stručnjaci.

Istraživači će ispitati efekte programa u dugoročnoj studiji. Takođe se navodi da bi program mogao da bude proširem u slučaju pozitivnih rezultata.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво