Drugar mu za 552 dolara prodao lika iz igrice u kojeg je uložio 1,4 miliona dolara

Jedan Kinez potražio je pravdu na sudu optužujući prijatelja da je za 552 dolara prodao njegovog lika iz igrice, u kojeg je uložio 1,4 miliona dolara.

Osim bivšeg prijatelja, Kinez je na sud izveo i kompaniju "NetEase", koja je napravila video-igru Justice Online.

Optuženi se pravdao da je lika greškom prodao za 3.888 juana (552 dolara), a da je zapravo želeo da ga proda nazad prijatelju za 388.000 juana (55.138 dolara), ali da je pogrešio u kucanju jer je bio umoran od intenzivnog igranja.

Međutim, u trenutku kada se lik pojavio na onlajn pijaci unutar igre, odmah ga je kupio neki drugi igrač.

Slučaj je na kraju rešio sud. "NetEase" je poništio transakciju, a originalnom vlasniku je plaćena odšteta od 12.789 dolara.

Nakon presude, lokalni sud u Sičuanu postavio je odluku na društvenim mrežama kao dobar primer zaštite digitalnih dobara, ali i upozorio igrače da ne troše mnogo vremena unutar sveta video-igara.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво