„Dubai eršou“ i kako će srpska vojna industrija praviti „kiler dronove“

Prošle nedelje, od 17. do 21. novembra, u Dubaiju je održan tradicionalni aero-miting, manifestacija na kojoj su predstavljene najnovije letelice. Bilo je reči i o privrednoj saradnji u vazduhoplovstvu.

Osim fantastičnih akrobacija tokom kojih su piloti pokazivali svoje, ali i sposobnosti aviona na kojima su leteli, „Dubai eršou“ bila je prilika i za ugovaranje poslova i ekonomsku saradnju, a specijalizovani portal Tango siks saznao je da će dve srpske kompanije učestvovati u izradi takozvanih „kiler dronova“.

Gostujući u Jutarnjem programu RTS-a, urednik Tango siksa Petar Vojinović naveo je da će „Sloboda“ iz Čačka proizvoditi bojevu glavu, dok će „Teleoptik“ iz Zemuna izrađivati elektrooptički sistem.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво