„Džedaj - folen order“ – šta se dogodilo sa preživelim džedajima

Posle devet godina pauze stiže prava singl-plejer akciona avantura iz sveta „Ratova zvezda“.

Od „Rispon entertejmentsa“ (Respawn Entertainment) i „Elektronik artsa“ (Electronic Arts) stiže dugo očekivana akciona avantura iz trećeg lica smeštena u svet Ratova zvezda Džedaj – folen order (Jedi-Fallen order).

Džedaj - folen order ispunjava sve zahteve za jednu sjajnu Star vors akcionu avanturu. Igra je žanrovski remiks koji kombinuje borbu i istraživanje, igara poput Dark souls, i akciju i energiju Ančarteda što se odlično uklapa u Univerzum i dobar je izbor za povratak singl-plejer igara u Star vors franšizu.

Priča je mračna, što je i prikladno za vreme dešavanja između treće i četvrte epizode, kada stvari nisu najsjajnije za džedajski red i Galaksiju u celini. Svet je prožet traumama posle Palpatinovog i Vejderovog čišćenja džedajskog reda pet godina ranije. Naš mladi Džedaj junak Kestis i njegova nova mentorka Sirjunda definisani su krivicom preživelih i kajanjem zbog toga što su uspeli da izbegnu naređenje 66.

Folen order odgovara na pitanje šta se dešava s nekolicinom preživelih džedaja i njihovim pripravnicima kada im se ukine podrška vlade. Odjednom borba sa svetlosnom sabljom nije ništa drugo nego reklamiranje vlastite smrti. Raditi ono što je potrebno za opstanak u tom okruženju glavna je tema igre, zajedno sa pokušajem da se obnovi džedajski red, ako je takva stvar uopšte i moguća.

Folen order je verna adaptacija Star vors sveta sa zanimljivom pričom, ali i nekim zagonetnim grafičkim izborima. Najveći adut joj je soulovski gejm-plej i spektakularni sistem borbe. „Rispounova“ akciona pustolovina će odmah ostvariti mladalačke snove mnogih obožavalaca koji su odrasli želeći da poseduju svetlosnu sablju.

Džedaj - folen order dostupan je za „Majkrosoft“ Vindovs, Plejstejšn 4 i Xbox 1.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво